Yleensä vedeneläväpasta sisältää katkarapuja tai simpukoita,
mutta kyllä pastan joukkoon sopii myös kala. Tämä pastakastike soveltuu sekä
tuoreelle kalalle että edelliseltä aterialta jääneen kypsän kalan jatkojalostukseen. Kastike
perustuu klassisen ranskalaisen (mirepoix) ja italialaisen (soffritto) keittiön
kasvisten, sipulin, varsisellerin ja porkkanan ”pyhään kolminaisuuteen”. Kun
nämä kasviskuutiot on ensin kuullotettu, kastikkeen makua voi ryhtyä jatkamaan muilla
aineksilla haluamaansa suuntaan ja suunta on aina oikea. Tällä kertaa suuntana
oli fenkoli ja kala.
Kalapasta kahdelle
150 g tagliatelle- tai
pappardellepastaa
nokare voita
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli pieninä kuutioina
1 sellerinvarsi pieninä kuutioina
1 pieni porkkana pieninä kuutioina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni fenkoli pieninä kuutioina
hyppysellinen fenkolinsiemeniä
2 dl kuumaa vettä
200-250 g hienonnettua kalaa
1 iso pihvitomaatti pieninä paloina
1 rkl sitruunan mehua
1 tl timjaminlehtiä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
myllystä
raastettua sitruunankuorta
fenkolintöyhtöjä
tuoretta timjamia
Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna
pannulla voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli, selleri sekä porkkana.
Lisää valkosipuli, fenkoli sekä fenkolinsiemenet ja kuullota ainekset lähes kypsiksi.
Laita pasta kiehumaan ja ajastin
päälle.
Lisää kuuma vesi, kala sekä tomaattikuutiot
ja hauduta kaikki ainekset kypsiksi. Lisää tilkka vettä jos kastike tuntuu kuivuvan liikaa. Mausta sitruunan mehulla,
timjaminlehdillä, suolalla sekä mustapippurilla, sekoita ja kuumenna vielä
kerran kiehuvaksi.
Valuta pasta ja sekoita kastike
pastan joukkoon.
Viimeistele annokset lautasella
raastetulla sitruunankuorella, hienonnetulla fenkolintöyhdöillä ja tuoreella
timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti