Mökillä pitää olla aina jotain,
josta saa nopeasti ja helposti taiotuksi sopivaa vierasvaraa. Vaikka en muuten
erityisemmin pidä tölkissä myytävästä croissant –taikinasta (= liian pullamaista…), se on
ihan kätevä hätäapu ja muuttuu ihan siedettäväksi, kun taikinan sisään käärii jotain sopivaa täytettä.
Helsingin Vanhassa kauppahallissa toimii espanjalainen kauppa, joka myy kaikkea sellaista mitä muualta et löydä –
kuten aitoa, tammenterhoja popsineesta Iberian mustastapossusta valmistettua
pata negra -kinkkua tai kvittenimarmeladia. Näistä ja espanjalaisesta Manchego –juustosta
teimme kulhollisen naposteltavia käärimällä ne croissant –taikinaan ja
paistamalla ne minimuffinipellillä. Croissupallerot hupenivat hetkessä, joten
vastaisuudessa tietää paistaa näitä tupla- tai jopa triplasatsin.
Ja jos jääkaapissa ei satu olemaan valmistaikinaa, pata negra -kinkku, Manchego -juusto ja kvittenimarmeladi ovat ihan upeaa tarjottavaa vaikka voileipäkeksien kanssa.
Espanjalaiset makupalat valmistaikinasta
vuokien
voiteluun hiukan voita, oivariinia tms
1
tölkki valmista croissant -taikinaa
Iberian
kinkkua
voimakasta
Manchego -juustoa
kvittenimarmeladia (Membrillo)
voiteluun
1 kananmuna
Voitele
minimuffinipellin kolot. Avaa taikinatölkki ja levitä se auki työtasolle.
Leikkaa kaikki isot taikinakolmiot neljäksi vielä pienemmäksi kolmioksi.
Laita
jokaiselle taikinakolmiolle pieni pala pata negra –kinkkua, Manchego –juustoa sekä
kvittenimarmeladia,
kääri taikina rullalle ja laita minimuffinipellin koloon.
Kun kaikki 24 koloa on täynnä, voitele taikinan pinta vatkatulla kananmunalla
ja paista 180 asteessa 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti