Maailmassa on kymmeniä erilaisia pastamuotoja, joita useimpia saa myös Suomesta. Toisia löytyy täältä helpostikin, toisia saa metsästää vähän pidempään, kuten conchiglionia eli isoa simpukkapastaa. Onneksi satuin eräänä päivänä kävelemään pitkin Korkeavuorenkatua ja Eiringin kohdalla keksin mennä sinne kyselemään näitä jättipastasimpukoita. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta siinä kaupassa kannattaa piipahtaa aika ajoin. Siellä on paljon muutakin laadukasta omaa tuontia, jota ei välttämättä löydy muualta. Ja tietenkin conchiglioneja, jotka soveltuvat erityisen hyvin täytettäviksi.
Conchiglioni
pinaatti-ricottatäytteellä ja jauhelihakastiketta
(neljälle)
tilkka
ruokaöljyä
1
rkl voita
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
400
g naudan paistijauhelihaa
1
tölkki (400 g) Mutti tomaattimurskaa
pari
oksaa puuvartista timjamia
pikku
liraus soijaa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
20-24
conchiglioni –simpukkapastaa
100
g tuoretta pinaattia
250
g tölkki Ricottaa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
60-75
g mozzarellaraastetta
Kuumenna
pannulla öljy ja voi ja kuullota siinä hienoksi leikattu keltasipuli. Kun
sipuli on lähes valmis, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja kuullota vielä
hetki. Nosta sipulit pannulta odottamaan. Ruskista sitten jauheliha ja lisää
tilkka öljyä mikäli on tarpeen. Palauta pannulle kuullotetut sipulit ja kaada
joukkoon tomaattimurska. Revi timjamista lehdet ja laita ne maustamaan
jauhelihaa. Keittele seosta matalahkolla lämmöllä.
Sillä
välin kun kastike kiehuu, keitä pasta suolalla maustetussa väljässä vedessä.
Pussin kyljessä ei ollut keittoaikaa, mutta näille 15 minuuttia oli sopiva. Kun
pasta on ”al dente”, nosta se vedestä ja laita ”simpukankuoret” odottamaan
siten että ne eivät kosketa toisiaan eivätkä siten tartu toisiinsa. Freesaa sitten pastan
keitinliemessä pinaatti, valuta ja hienonna se. Sekoita keskenään pinaatti sekä
ricotta ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Mausta
jauhelihakastike tilkalla soijaa sekä suolalla ja mustapippurilla. Levitä
kastike uunivuoan pohjalle. Täyte pastakuoret pinaatti-ricottaseoksella ja
nosta ne vierekkäin kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta
ja gratinoi uunissa grillivastuksen alla kunnes juusto sulaa ja saa hiukan väriä.
Tarjoile heti.
2 kommenttia:
Teimme tätä tänään ja voi että oli hyvää! Kiitos ihanasta reseptistä.
Kiitos kiittämisestä.
Kiva että nämä meidän perhereseptit kelpaavat muillekin :)
Lähetä kommentti