Ihanaa naistenpäivää!
Tästä taikinasta tulee 12
pullasarvea, joista puolet nautittiin heti ja loput pakastettiin seuraavaa
pullavajetta varten. Muutama pullasarvi sulaa hetkessä käyttökelpoisiksi, kun
ne laittaa pakasteesta suoraan mikroon ja kuumentaa minuutin ajan täydellä
teholla. Tämän muotoisen pullan kanssa ei tarvitse miettiä, onko pulla myös
keskeltä sulanut, kun sen keskellä ei ole mitään - vielä.
Pullasarvet voi kiepauttaa
tehdastekoisten metallikartioiden ympäri tai sitten voi ihan itse rutistella
alumiinifoliosta tarvittavan määrän sopivan kokoisia tötteröitä. Metallikartiokin
täytyy ensin peittää alumiinifoliolla, jolloin säästyy voitelemiselta ja kartio
on helppo ottaa pois paistetun pullatötterön sisältä.
1
pss kuivahiivaa
1
kananmuna
1
dl sokeria
2
tl kardemummaa
50
g voisulaa
7-8
dl vehnäjauhoa
0,5
tl suolaa
raesokeria
kermavaahtoa
dulce
de leche kinuskia tms kinuskikastiketta / suklaakastiketta
marjoja,
hedelmiä oman maun mukaan
Lämmitä
maito 40-42 –asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva. Sekoita ja anna hiivan
heräillä muutaman minuutin ajan. Vatkaa joukkoon muna, sokeri ja kardemumma.
Laita
yleiskoneen kulhoon 5 dl vehnäjauhoa ja kaada joukkoon nesteeseen lisätyt muut
aineet. Vaivaa taikinaa ensin 5 minuuttia ja lisää sitten suola, voisula sekä 2
dl vehnäjauhoa. Jatka taikinan alustamista toiset 5 minuuttia. Jos taikina
alkaa irtoilla kulhon reunoilta, voit ottaa se kohoamaan. Muussa tapauksessa
lisää puoli desilitraa jauhoa ja alusta vielä parin minuutin ajan. Taikina saa
olla mieluummin hiukan liian löysää kuin liian kiinteää. Jätä taikina
kulhossaan leivinliinan alle lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan
kaksinkertaiseksi.
Kaada
kohonnut pullataikina jauhotetulle työtasolle, muotoile se pienen patongin
malliseksi ja jaa se sitten 12:een yhtä suureen osaan. Ota esiin tötterömuotit
(päällystä metallikartiot alumiinifoliolla). Ota yksi taikinapala kerrallaan ja
pyörittele siitä pikkusormen paksuinen, mahdollisimman pitkä (40 cm) pötkö.
Kierrä taikinapötköä muotin ympäri aloittaen terävästä päästä siten, että
muottia ei jää yhtään näkyviin taikinan saumojen välistä. Kun kaikki on
valmista, laita pullat uunipellille leivinpaperille liinan alle kohoamaan vielä
kerran.
Voitele
pullasarvet vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle hiukan raesokeria.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 10-12 minuuttia tai kunnes pinta on
kullanruskea. Anna sarvien jäähtyä hetki ja irrota muotit. Täytä sarvet vasta
täysin jäähtyneinä ettei kermavaahto sula.
Lusikoi
kermavaahto pursotinpussiin ja aloita sarvien täyttäminen sillä. Laita sitten
vuorotellen kinuskia, marjoja/hedelmiä, kermavaahtoa jne kunnes sarvi on
täynnä. Tarjoile heti.
3 kommenttia:
Ooh mitkä pullasarvet:) Hyvää naistenpäivän iltaa sinulle.
Ihastuttavat pullasarvet. :) Kiva idea ja vaihtoehto pullaan.
@ Jael
Naistenpäivä taitaakin olla yksi niitä harvoja juhlia jota vietetään samanaikaisesti kaikkialla. Katselin juuri äitienpäiväajankohtia ja näyttää siltä että äitienpäivää voi viettää muutaman viikon välein riippuen siitä, minkä maan kalenteria katsotaan ;)
@ Kaura
Ihminen on terve kun se leikkii – vaikka taikinalla. Saisikohan tästä hyviä tötterösämpylöitä leipätaikinasta ja suolaisilla täytteillä?
Lähetä kommentti