Ihana lounassalaatti
syntyy dukkah -maustesekoituksella kuorrutetuista broilerin paistileikkeistä ja
raikkaasta kukkakaalitabboulehista. Kumpikin pitää valmistaa jo edellisenä
päivänä, jotta kaikki mahtavat maut ehtivät kehittyä ja tasaantua. Jos
työpaikalla avaa tällaisen lounasrasian, niin voipi olla että muutama työkaveri
siinä vieressä alkaa vilkuilla kateellisena. Reseptin määrästä riittää
neljälle.
Dukkah
20
g pistaasinsydämiä
40
g hasselpähkinää
1
rkl korianterinsiemeniä
1
rkl jeeransiemeniä (juustokumina)
1
rkl fenkolinsiemeniä
3
rkl seesaminsiemeniä
Rouhi
pähkinöitä kevyesti, laita ne paistinpannulle ja paahda ne. Paahda sen jälkeen
mausteet samalla pannulla. Varo polttamasta mausteita – varsinkin fenkolinsiemenet
kärähtävät nopeasti. Kaada paahdetut pähkinät ja mausteet yleiskoneen kutteriin
ja rouhi ne hienoksi, helposti ripoteltavaan muotoon.
Dukkahkuorrutetut broilerin paistileikkeet
600
g broilerin paistileikkeitä (n 8 kpl)
2
rkl oliiviöljyä + 1 tl seesamiöljyä
hienoa
merisuolaa
dukkah
–maustesekoitusta
Taputtele
paistileikkeiden pinta kuivaksi, ripottele joka puolelle hiukan suolaa ja
sivele pintaan vielä oliiviöly-seesamiöljyseosta. Lopuksi taputtele joka
puolelle juuri valmistamaasi dukkahia.
Laita
maustetut paistileikkeet uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa 25-30 minuuttia
kunnes liha on kokonaan kypsää, mutta ei kuivaa. Jäähdytä lihat ennen käyttöä.
Kukkakaalitabbouleh
1
kukkakaali
3-4
tomaattia
1
kurkku
1
pieni punainen chili
6
kevätsipulia
2-3
dl silputtua tuoretta lehtipersiljaa
3
rkl silputtuja tuoreita mintunlehtiä (vahva minttu!)
puolikkaan
granaattiomenan siemenet
1
dl oliiviöljyä
3
rkl sitruunamehua
1
rkl sokeria
1
tl hienoa merisuolaa
½
tl jauhettua mustapippuria
¼
tl jauhettua maustepippuria
¼
tl jauhettua kanelia
¼
tl jauhettua korianterinsiementä
ripaus
muskottipähkinää
ripaus
jauhettua inkivääriä
Raasta
kukkakaalin kukinnot tai silppua ne yleiskoneen kutterissa pienen riisinjyvän
kokoisiksi. Kuori kurkku ja leikkaa kurkku sekä tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili sekä kevätsipulit (myös vihreä
osa) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa lehtipersilja sekä
mintunlehdet ohuiksi suikaleiksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet
(täällä helppo ohje jota noudattamalla koko keittiö ei ole täynnä punaisia roiskeita). Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
Valmista
kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää kastike salaatin
joukkoon, sekoita ja laita kulho jääkaappiin tekeytymään vähintään muutaman
tunnin ajaksi, mieluiten seuraavaan päivään.
2 kommenttia:
Houkuttelevan näköinen ruoka! Juuri sopiva työlounas.
Mä olen nyt ihan ihastunut dukkahiin. Sillä saa kunnon potkua näihin muuten aika mitättömän makuisiin raaka-aineisiin, kuten broileriin :)
Lähetä kommentti