Pakastinta
siivotessani löysin pussillinen viimekesäisiä raparperinpaloja, jotka tietysti
piti valmistaa ruoaksi ennen seuraavaa raparperikautta. Ja mikä onkaan parempaa
kuin raparperisorbetti. Marengin ja pistaasirouheen kanssa kielenvievä
jälkiruoka.
Jos raparperit keittää kuorineen, soseesta tulee punertavaa. Kuorituista raparpereista keitetty sose on vihreää.
Jos raparperit keittää kuorineen, soseesta tulee punertavaa. Kuorituista raparpereista keitetty sose on vihreää.
Raparperisose
350 g raparperia
100 g sokeria
1 dl vettä
puolikkaan limetin mehu
Keitä raparperipalat sokerin, veden ja limettimehun
kanssa soseeksi ja anna jäähtyä.
Marenki
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
Sekoita valkuaisiin ensin ruokalusikallinen sokeria ja kun seos alkaa
vaahtoutua, lisää loppu sokeri 2-3 erässä. Erota valmiista valkuaisvaahdosta
2/3 eli noin 200 grammaa sorbettia varten ja tee lopusta marenkia. Levitä
marenkivaahto silikonimatolle (tai leivinpaperille) uunipellille noin puolen
sentin kerrokseksi ja kuivaa kiertoilmassa 80 asteessa noin 3-4 tuntia.
Raparperisorbetti
noin 500 g raparperisosetta
noin 200 g valkuaisvaahtoa
1 kpl (=2 g) liivatelehti liuotettuna noin 1 rkl kuumaa
vettä
Vatkaa ainekset sekaisin ja laita jäätelökoneeseen tai
pakastimeen. Sekoita pakastimessa olevaa seosta seuraavan muutaman tunnin
aikana noin tunnin välein. Liivate ei ole välttämätön, mutta se estää sorbettia
sulamasta lautasella liian nopeasti.
Viimeistele annokset pistaasirouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti