Juustoinen
leipävanukas on kiva välipala tai pikkujoulun lämmin iltapala. Alkuruoaksi se saattaa olla hiukan liian täyttävä – tai mistä minä tiedän mitä kukin jaksaa syödä.
Kermana voi käyttää oikeaa kermaa, mutta jos vaaka on eri mieltä, hiukan
kevyempi ruokakermakin käy. Viikunat ja viikunahillo ovat ihan must tämän lisukkeeksi.
Brievanukas
(4 annosta)
yksi pieni eilispäivän vaalea(hko) vuokaleipä tai
muutama sämpylä
150-175 g valkohomejuustoa, ei liian valuvaa! (Kolatun
Valma, Brie, Camembert tms)
2 dl kermaa
1-2 rkl voita
hiukan mustapippuria myllystä
viikunahilloa
tuoreita viikunoita
pekaanipähkinöitä
hunajaa
Voitele 1 isohko tai 4 pientä annosvuokaa voilla.
Leikkaa leipä noin puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi ja valkohomejuusto vielä
sitäkin ohuemmiksi siivuiksi. Leikkaa leivistä kuori pois ja asettele vuokien
pohjalle ohut kerros leipää. Peitä leipä juustoviipaleilla ja rouhi pinnalle
ripaus mustapippuria. Sitten kerros leipää, seuraava kerros juustoa sekä
mustapippuria ja vielä yksi kerros leipää. Painele kerrokset tiiviisti vuokaan,
laita pinnalle vielä kerros juustoa sekä ripaus mustapippuria ja tasaa kerma
vuokiin. Laita vuoat jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön
yli jotta leipä ehtii imeä itseensä mahdollisimman paljon kermaa.
Paista juustovanukkaita 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoile hiukan lämpimänä ja viimeistele rouhauksella mustapippuria. Annoksen
täydentävät viikunahillo, tuoreet viikunat, pekaanipähkinät, hunaja sekä
ruokajuomaksi puolikuiva valkoviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti