Välillä
tuntuu siltä että kesällä ei tehtäisi mitään muuta kuin grilliruokaa. Ja vaikka
kuinka yrittää grillille lähtiessään muistaa ottaa koriin mukaan kaiken
tarvittavan, pari kertaa täytyy joka tapauksessa käydä hakemassa unohtuneita
raaka-aineita tai työvälineitä. Omakotitalossa se käy käden käänteessä.
Kerrostalossa matka voi olla hiukan pidempi (onneksi on hissi). Tietysti
friseesalaatti unohtui ja kun olin käynyt hakemassa sen, muistin nostaneeni
balsamicosiirapin jääkaapista tiskipöydälle ja siellä se oli edelleen. Siis
toinen reissu. Vanhuus ei tule yksin (?), sanotaan…
Grillatut
litteät persikat prosciutton, homejuuston ja balsamicosiirapin kanssa käy
melkein minkä tahansa lihan kaveriksi. Ehkä kalankin? Mutta erityisen hyvin
nämä sopivat grillattujen kanafileiden kanssa.
Grillattuja
persikoita, homejuustoa ja balsamicosiirappia
6 litteää persikkaa (paraguayo, donitsipersikka)
friseesalaattia
6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua pieninä paloina
1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
1 dl sinihomejuustoa muruina
1 annos balsamicosiirappia
Halkaise persikat ja poista kivet. Grillaa persikoihin
grilliraidat molemmin puolin. Asettele tarjoiluvadille friseesalaattia ja
persikat sen päälle. Ripottele persikoille ensin ilmakuivattua kinkkua, sitten
pähkinöitä ja sinihomejuustoa, ja viimeistele balsamicosiirapilla.
Balsamicosiirappi
5 rkl hyvää balsamicoa
2 tl dijon sinappia
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Laita ainekset kattilaan ja keitä seosta kokoon sen
verran että maut tiivistyvät, mutta siirappi pysyy vielä jotenkin juoksevana.
Jäähdytä ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti