Emme
tunnusta olevamme trendikkäitä, sillä meidän
perheessä on aina syöty puuroa, joka nyt on suurinta muotia. Olemmeko siis
edelläkävijöitä? ;) Suorastaan trendsettereitä?
Vaikka
peruskaurapuuro onkin ykkössuosikki, välillä täytyy saada jotain vaihtelua.
Kaupan hyllyllä näin pussillisen Riihipuodin ruismannaa ja nappasin mukaani. Tuttu
firma, sillä meillä on ennestäänkin kaapissa Riihipuodin ohrapuurojauhoja. Enkä
tietenkään lukenut kunnolla pussin kyljestä, mitä ruismanna on, vaan ajattelin
sen sisältävän ruisjauhoa sekä tavallisia mannasuurimoita. Vasta kotona
huomasin, että sehän on ihan kokonaan täyttä ruista, mutta jauhettu tavallista
karkeammaksi. Mielenkiintoista… Siispä
kokeilemaan. Otin pakastimesta rasian mustaherukoita ja ripottelin siitä pari
desilitraa kattilaan marjalientä varten. Mustaherukkaa ja ruista? Meniköhän
tämä jo liian terveelliseksi? Miksi maapallon toiselta puolelta pitäisi rahdata
tänne jotain ”superfoodeja”, kun meillä on omasta takaa jotain näin hyvää.
Mustaherukka-ruisvispipuuro
9 dl vettä
2
dl mustaherukoita
1
dl sokeria
1/2
tl suolaa
1,5
dl ruismannaa
Kaada
kattilaan marjat sekä vesi ja keitä muutaman minuutin ajan kunnes marjat ovat
rikkoutuneet. Paseeraa marjaliemi siivilän läpi toiseen astiaan. Jos haluat
lisätä puuron joukkoon myös kuoret, hierrä ne ensin lusikalla siivilää vasten mahdollisimman
hienojakoiseksi ja kippaa vasta sitten takaisin kattilaan. Puuron joukossa olevat kuoret (”roskat”) aiheuttavat muuten melkoista
roiskimista puuroa vatkattaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti