maanantai 15. syyskuuta 2025

Syksyn muffinit saavat makua tummista luumuista


Kun jotain hyvää täytyy leipoa mahdollisimman nopeasti, yksinkertaisin ratkaisu on muffinit. Syksyn tummat luumut antavat muffineille kosteutta ja lempeää makeutta.

 

Luumumuffinit (murupinta)

(12 kpl)

 

250 g             vehnäjauhoa
100 g             sokeria
1 tl                 ruokasoodaa
1 tl                 leivinjauhetta
1 rkl               vaniljasokeria
¼ tl                hienoa merisuolaa
1 ¼ dl            piimää
4 rkl               rypsiöljyä
1                    muna
5-6                 isoa tummaa luumua

 

100 g             vehnäjauhoa
50 g               demerarassokeria
ripaus            hienoa merisuolaa
50 g               voisulaa

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin.

Pese luumut ja leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Mittaa yhteen kulhoon vehnäjauho, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola, ja sekoita ainekset huolella. Mittaa toiseen kulhoon piimä, rypsiöljy sekä muna ja vatkaa ainekset sekaisin. Kaada kuivat aineet piimäseoksen joukkoon ja kääntele lastan avulla kunnes jauho on täysin sekoitunut nesteeseen. Lisää luumupalat ja kääntele nekin tasaisesti taikinan joukkoon.

Yhdistä vehnäjauho, demerarasokeri, merisuola sekä voisula ja sekoita kunnes ne muodostavat karkean muruseoksen.

Jaa taikina muffinivuokiin ja täytä ne noin 2/3 täyteen. Ripottele muruseos pinnalle. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Anna valmiiden muffinien jäähtyä hetki ennen kuin otat ne ulos muffinipellin koloista.


 

Ei kommentteja: