Syksy tulee, ja kurpitsat, ja halloween. Nämä pallerot eivät ole kurpitsoita, eivät sämpylöitä, vaan pieniä kurpitsan näköisiä pizzapalleroita, kur-pizzoja. Reseptiä ei tarvitse säästää halloweentarjoiluun, sillä näistä voi nauttia jo nyt ja varsinkin vieraille tarjottaessa takuuvarmasti herättävät paljon keskustelua. Näissä on kana-sinihomejuustotäyte, mutta täytteen voi valita ihan oman maun mukaan.
Kur-pizzat
täyte
muuta
Valmista ensin pizzataikina. Sekoita keskenään vehnäjauho, suola sekä kuivahiva. Kuumenna vesi noin +42 –asteiseksi ja sekoita jauhoihin. Lisää öljy ja alusta tiiviiksi taikinaksi (taikinan paino noin 710 g). Jaa taikina 12 tasakokoiseen osaan, pyöritä ne palloiksi ja laita lämpimään paikkaan vierekkäin liinan alle noin puoleksi tunniksi.
Valmista sillä välin täyte. Hienonna kanafilee ja sekoita se juustoraasteen ja sinihomejuuston kanssa. Sekoita pizzakastike ja lisää se täytteeseen.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita pelti uuniin kuumenemaan.
Kauli ja venytä taikinapalloista jotakuinkin kolmiota muistuttava lettu, nosta keskelle lusikallinen täytettä, nosta sitten kolmion kulmat yhteen ja sen jälkeen kolmion sivut. Nipistele taikinaa niin kauan että se varmasti pysyy koossa. Lopuksi leikkaa yläpuolelle muodostunut paksumpi ”taikinahäntä” pois jotta taikina olisi kauttaaltaan suunnilleen tasapaksuista.
Voitele kur-pizzat muna-paprikaseoksella. Ota kuuma pelti pois uunista, laita pellille leivinpaperi ja nosta kur-pizzat siihen saumapuoli alaspäin. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kun kur-pizzat ovat hiukan jäähtyneet, poista narut niiden ympäriltä.
Täyte saattaa paikoin pursuilla hiukan ulos, mutta onneksi se ei vaikuta makuun. Viimeistele kur-pizzat pienillä basilikanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti