Onko aina pakko tarjota rapujen alkuruoaksi Västerbotten-juustopiirakkaa? Minä päätin, että ei. Jos joku erityisesti rakastaa Västerbotten-juustopiirakkaa, ihan kiva, mutta minun mielestäni se on (anteeksi) vähän tylsä. Siksi meidän rapujuhlissa tarjoillaan tänä vuonna alkuruoaksi ratatouillea ja grillattua possun birskettiä. Testasimme rapuaterian ruokalajit ja viinit, jotta löytäisimme mahdollisimman toimivat yhdistelmät. Kuten ennenkin, meillä ravut ovat pääruoka. Alkuruoka ja jälkiruoka vaihtelevat. Possun brisketit ostimme Vallan Maukas - possutilan omasta myymälästä (ei ole maksettu mainos). Painoa emme huomanneet punnita, mutta yhdestä brisketistä tulee kahdelle juuri sopivasti särvintä grillattavaksi ratatouillen kylkeen.
Ratatouille
2 munakoisoa
Leikkaa pienemmiksi paloiksi munakoiso, kesäkurpitsa, uudet sipulit (jätä varret myöhemmäksi), fenkoli sekä paprika. Laita palat uunivuokaan, lisää oliiviöljy, rohkeaasti ruolaa ja mustapippurirouhetta ekä valkosipulijauhetta. Sekoita ainekset huolella ja laita uuniin 20 minuutiksi. Kun 20 minuuttia on kulunut, lisää vuokaan retiisit, uusien sipuleiden viipaloidut varret sekä balsamiviinietikka ja sekoita huolella. Lopuksi nosta kirsikkaterttutomaatit kasvisten päälle ja paista uunissa vielä 25-30 minuuttia tai kunnes tomaatit alkavat rypistyä. Ota vuoka uunista, anna ratatouillen jäähtyä hetken, silppua pinnalle tuoretta basilikaa ja tarjoile grillatun possun brisketin (tai oikeastaan minkä tahansa grillatun lihan) kanssa.
Grillatut possun brisketit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti