Taas raparperia, koko kevään kaivattua
raparperia siellä, raparperia täällä ja joka puolella raparperia, mutta kun se on niin
hyvää. Raparperista tulee kevään ja alkukesän parhaat kahvipöytäleivonnaiset –
ainakin siihen saakka kun kotimaiset, herkullisen makeat avomaanmansikat
tulevat markkinoille. Pienestä määrästä raparperia ja yhdestä rosmariininoksasta
saa pannukakkuunkin kivasti makua ja sen valmistaminen sujuu ilman erikoisvälineitä
vaikka kesämökin keittiössä. Tämän paistoin Ø 27 cm piirakkavuoassa.
Raparperipannarin kanssa sopii vaniljakermavaahto.
Rosmariini-raparperipannukakku
250 g raparperikuutioita
Kuori raparperi ja leikkaa se
pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri ja sekoita. Nuiji kevyesti rosmariininoksaa
jotta sen lehdet hiukan rikkoontuvat. Laita raparperit mehustumaan rosmariinioksan
kanssa noin puoleksi tunniksi ennen kuin alat valmistaa taikinaa. Käy välillä
sekoittelemassa.
Vatkaa munat sokerin kanssa. Sekoita joukkoon jauhoja ja maitoa vuorotellen kunnes taikinassa ei ole
yhtään kokkareita. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen
ja voitele vuoka.
Poista rosmariininoksa raparperien
joukosta ja levitä mehustuneet raparperit, myös neste, tasaisesti voideltuun
vuokaan. Kauho taikina varovasti raparperien päälle ja huomaat, miten raparperit lopulta nousevat taikinan pinnalle. Paista pannukakkua ensin
180 asteessa 45-50 minuuttia, minkä jälkeen nosta lämpö 225 asteeseen ja paista
vielä 5-10 minuuttia. Näin pannari kypsyy tasaisesti eikä pohja pala.
Tämä pannukakku maistuu parhaalta vielä hiukan lämpimänä vaniljakermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti