Chicken Adobo on yksi tunnetuimmista filippiiniläisistä ruokalajeista. Se voisi olla jokin ihan tavallinen kanakastike, mutta hapanimelä pippurinen makuprofiili on ihan omaa luokkaansa. Broilerin mehevien paistileikkeiden annetaan makuuntua etikkaisessa marinadissa. Viinietikka onkin yksi filippiiniläisen keittiön tärkeimmistä aineksista. Adobon tunnusomaiset muut mausteet ovat laakerinlehti, soijakastike, valkosipuli ja mustapippuri. Suolaa ei tarvitse lisätä lainkaan, sillä soijakastikkeessa sitä on ihan riittävästi. Vaikka tässä reseptissä puhutaan kanasta, adobo voidaan valmistaa myös possusta tai tofusta.
On yllättävän vaikea löytää kaupoista maustamattomia broilerin paistileikkeitä (reisipaistit). Tähänkin ruokaan ostamani 600 gramman pakkaus oli kaupan kylmäkaapin viimeinen tätä laatua. Kaikkea muuta broileria kyllä oli hyllymetreittäin, isompaa ja pienempää ohutleikettä, suikaletta ja riekaletta erilaisissa marinadeissa, mutta ei reisipaisteja, eikä varsinkaan maustamattomia reisipaisteja. Ilmeisesti monet muutkin ovat löytäneet nämä broilerin parhaat ja mehevimmät osat.
Adobo kana tarjoillaan yleensä riisin kanssa. Meillä oli kevyenä lisukkeena kasvis”riisi” eli sipulia, porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia risoton näköisenä muruseoksena. Siitä resepti päivityksen lopussa.
Chicken Adobo
marinadi
Kuumenna paistinpannulla 1 rkl ruokaöljyä, ruskista siinä marinoidut kananpalat ja nosta ne sitten sivuun odottamaan. Älä heitä marinadia pois!
Tarjoile riisin tai kasvis"riisin” kanssa ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla. Haudutuksen aikana mustapippurit pehmenevät ja myös ne on tarkoitus syödä.
Kasvis"riisi”
Sulata kattilassa voi, lisää porkkanamurut ja sekoittele hetken aikaa. Lisää sipulikuutiot ja jatka sekoittamista kunnes sipuli on hiukan pehmennyt. Lisää lämmin kanaliemi ja kun liemi kiehuu, lisää kukkakaali-parsakaalimurut. Sekoita hyvin ja anna kasvisten hautua kannen alla muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat melkein kypsiä. Kasvismuruihin saa jäädä hiukan puruvastusta.
2 kommenttia:
Kiitos reseptistä, onpa mainio makumatka maailmalle!
Kiitos kiittämisestä :)
Oli todella maukas kanaruoka.
Lähetä kommentti