Marokkolainen baghrir on erittäin kevyt ja kuohkea sienimäinen lettu, joka on täynnä pieniä reikiä. Tästä syystä ne tunnetaan maailmalla myös nimellä ”thousand holes pancakes”. Muutaman ainesosan taikina sekoitetaan blenderissä (varmaan sauvasekoitinkin käy), annetaan tekeytyä puolisen tuntia ja lopuksi paistetaan letuiksi tarttunattomalla paistinpannulla ilman rasvaa. Näitä lettuja ei tarvitse edes kääntää, vaan ne paistetaan ainoastaan toiselta puolelta.
Sokeriton taikina makeutetaan vasta valmiina lettuina perinteisesti voisulalla ja juoksevalla hunajalla. Ohut hunaja ja lämmin voisula imeytyvät tuhansiin reikiin ja tekevät letusta vielä entistäkin mehevämmän. Hiukan paksummaksi jäähtyneen voi-hunajaseoksen voi levittää vaikka veitsellä.
Suomalaiskokki saanee vähän venyttää Lähi-idän perinteiden rajoja muillakin päällysteillä? Edes näin laskiaisena?
Baghrir – marokkolaiset pannukakut
6 dl haaleaa vettä
100 g voisulaa
Lisää veteen kuivahiiva ja pyöritä seosta pienehköllä nopeudella noin puoli minuuttia. Lisää sitten loput ainekset 2-3 erässä ja anna blenderin käydä niin kauan että pannukakkutaikina on varmasti tasaista. Taikina ei saa olla kovin paksua. Kaada taikina kulhoon, peitä tuorekelmulla ja anna taikinan tekeytyä 20-30 minuuttia kunnes sen pinnalle muodostuu kevyt vaahto.
Tarjoile baghrir letut mielellään mahdollisimman heti niiden valmistuttua, joka tapauksessa niiden paistopäivän aikana. Kuumenna voita sen verran että se sulaa mutta ei kiehu. Lisää hunaja ja sekoita huolella. Valuta hunajavoita lettujen pinnalle.
Ai ne marokkolaiset laskiaispullat? No ne tulevat tässä.
2 kommenttia:
Hei! Taalla Israelissa tuo baghir tunnetaan Jemenin juutalaisten ruokana nimelta lahuh. Syodaan yleensa suolaisen lisukkeen tai ruuan kanssa.
Kiitos kommentista :)
Näitä reiällisiä pannukakkuja näkyy olevan monenlaisia. Crumpetin postasimme tammikuussa -21 ja injera on odottamassa vuoroaan. Tuo lahuh taitaa olla fermentoitua taikinaa? Baghrir tuli valmiiksi hiukan nopeammin ja helpommin kun ei tarvinnut odotella puolta tuntia kauempaa. Täytyy joskus kokeilla tuota lahuh lettuakin :)
Lähetä kommentti