Vieläkö joku valmistaa lihapullataikinan sen retron 70-luvun ohjeen mukaan, jossa jauhelihan mausteeksi käytettiin pussillinen sipulikeittojauhetta? Sipulikeittopussin taika ei ole vieläkään kadonnut, ainakaan jos on uskomista australialaisiin. Taas kerran selatessani australialaisen Coles –ruokakauppaketjun reseptejä bongasin mielenkiintoisen ("cheap family dinner") pikaruokaohjeen, kanapastavuoan joka oli maustettu ranskalaisella sipulikeitolla. Miten retro kokki voisi vastustaa lapsuuden makuja.
Kaiken lisäksi tämä on kelpo resepti kuumaan kesäpäivään. Ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa kun käytettävissä on yksi kaupan grillikana. Eipä paljon rasita kotikokkia. Resepti on neljälle tosinälkäiselle ja jos pastan määrää vähän lisää, kyllä tuosta riittää viidellekin.
Todella pikainen kanapastavuoka sipulikeittomausteella
250 g pennepastaa
Öljyä kohtalaisen kokoinen uunivuoka.
Sillä välin kun pasta kiehuu, kuumenna 1 rkl öljyä isolla, syvällä paistinpannulla. Lisää sienet sekä timjami ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan kunnes sienet pehmenevät.
Laita uuni lämpiämään mahdollisimman kuumalle grilliteholle.
Kumoa seos paistinpannulta uunivuokaan, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja työnnä vuoka uuniin ylätasolle. Grillaa muutaman minuutin ajan tai kunnes juusto on sulanut ja pinta ruskistunut. Viimeistele ruoka hienonnetulla tuoreella persiljalla.
Kuten kaikki vuokaruoat, maku on parempi kuin ulkonäkö. Maistui kyllä ihan retrolta.
p.s. Jos ei innostu sipulikeittopussista, tällaiseen vuokaruokaan saa makua esimerkiksi sinihomejuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti