Huhtikuun delicious –lehdessä oli upea resepti karhunlaukalla täytetyistä pinaattiravioleista. Aloin jo mielessäni maiskutella, miten tekisin sellaiset viikonlopuksi. Valitettavasti meillä vanha karhunlaukkasato oli kuitenkin päässyt jo loppumaan pakastimesta. Toivottavasti tämä kevät tuo tilanteeseen parannuksen. Ravioli jäi kuitenkin ruokalistalle, mutta täytteeksi piti kehitellä jotain muuta. Kampasimpukka vaikutti hyvältä ajatukselta ja sitä se olikin. Kokeilen karhunlaukalla sitten myöhemmin jos/kun sitä on taas saatavilla.
Vihreät raviolit ja kampasimpukkamousse
pastataikina
Ryöppää pinaatti pehmeäksi kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen valuta se siivilässä ja laita jääveteen jäähtymään. Siivilöi jäähtynyt pinaatti ja purista siitä käsissäsi mahdollisimman paljon vettä pois. Taittele muutama talouspaperi, taputtele pinaattikasa litteäksi ja laita vielä paperille kuivumaan 10-15 minuutiksi.
Riko muna kutterin kulhoon ja lisää oliiviöljy sekä pinaatti. Käynnistä terät ja pyöritä seosta niin kauan että se alkaa olla tasaista ja kauttaaltaan vihreää. Sekoita keskenään vehnäjauho sekä suola. Lisää vehnäjauhoseos kutteriin ja jatka terien pyörittämistä niin kauan että massa muuttuu kostean ryynimäiseksi. Kaada seos työtasolle ja vaivaa siitä joustava pallo. Jos taikina tuntuu tahmealta, lisää hiukan jauhoa. Jos taikina on liian kuivaa, älä kostuta taikinaa vaan kostuta omat kädet ja jatka vaivaamista. Kääri valmis vihreä pastapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään parin tunnin ajaksi (tai seuraavaan päivään), jolloin kosteus tasaantuu ja pastan rakenne paranee.
kampasimpukkamousse
Leikkaa kampasimpukat neljään osaan ja kaada kaikki ainekset kutterin kulhoon. Käynnistä kone ja noin puolessa minuutissa kulhossa on hennon vaaleanvihreä kampasimpukkamousse.
raviolien valmistus ja keittäminen
Katso tämä video ennen kuin alat täyttää ravioleja.
Video siksi, että kiireessä en ehtinyt ottaa työkuvia omista tekeleistäni. Video opettaa käyttämään raviolilevyä, mutta raviolit voi valmistaa ilman sitäkin. Ripottele hiukan jauhoja työtasolle ja aseta siihen pastalevy. Nosta pastalevyn päälle pieniä nokareita kampasimpukkamoussea tasaisin, muutaman sentin välein pastalevyn pituus- ja leveyssuunnassa. Sivele hiukan vettä moussepalleroiden väliin. Aseta sitten kaiken tämän päälle toinen ohueksi mankeloitu pastalevy ja liitä pastalevyt toisiinsa kämmensyrjällä painellen (kuten videolla).
Leikkaa lopuksi raviolit irti toisistaan taikinapyörällä ja jos tuntuu siltä, etteivät pastakerrokset sittenkään ole riittävän kiinni toisissaan, varmistele reunat vielä varovasti painelemalla.
Kypsennä raviolit keittämällä. Keitä ravioleja (10-12 kerrallaan) kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, valuta ja pirskottele ravioleille hiukan oliiviöljyä. Jaa lautasille ja tarjoile pangrattaton kanssa.
Pekoni-pangrattato
puoli pakettia pekonia
Kypsennä pekoniviipaleet rapeiksi paistinpannulla. Nosta kypsät viipaleet lautaselle talouspaperin päälle kuivumaan ja lopuksi hienonna pekonit pieniksi muruiksi. Jätä pekonista irronnut rasva paistinpannulle ja lisää oliiviöljy. Leikkaa leipäviipale vajaan puolen sentin muruiksi. Kuumenna pannu, lisää leipämurut ja sekoittele niitä rasvassa kunnes leipä on rapeaa. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita.
2 kommenttia:
Mikä ylellinen herkku!
Karhunlaukkasatoa täälläkin odotellaan, onneksi laukat on viimeinkin lähteneet leviämään meidän pihalla. Varmaan lähemmäs 15 vuotta jurottivat pihan nurkassa nyreissään. Teidän ohjeella tehdään niistä pestoa pakastimeen, niin saadaan nauttia karhunlaukasta pitkin vuotta :-)
Kiva että reseptille on käyttöä :)
Minun olisi pitänyt malttaa odottaa noiden raviolien kanssa, sillä viikonloppuna sain taas kassillisen tuoretta karhunlaukkaa, mitä olen nyt huuhtonut, taputellut kuivaksi, silpunnut ja pakastanut. Jos haluat kokeilla sitä alkuperäistä raviolireseptiä, se löytyy osoitteesta
https://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/wild-garlic-ravioli/
Lähetä kommentti