Eilisestä kalasta riitti vielä toiseenkin kunnon ateriaan ja kun en halunnut syödä ihan samaa kahta päivää peräkkäin, kokosin meille ruokaisat salaatit. Vaikka kylmänä tarjottavaa salaattia ei yleensä pidetä minään pääateriana, tästä tuli niin runsaat annokset että mitään muuta ei tarvittukaan koko loppupäivänä. Ensin lautasen pohjalle kerros jääsalaattia, sen päälle muut (keskenään sopivat) ainekset ja lopuksi sitruunavinaigrette.
Ruokaisa kalasalaatti eilispäivän tähteistä ja jääkaapin vakioaineksista
jääsalaattia
400 g
(tai sinne päin) kypsää kalaa
pikkelöityä punasipulia
1 pieni fenkoli ohuina viipaleina
babypinaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
puolitettuna
1 avokado viipaloituna
1 dl risottoriisiä
puolikas mango kuutioituna
3 kevätsipulin vartta ohuina viipaleina
sitruunavinaigrette:
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 tl juoksevaa hunajaa
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Levitä kahden ison, syvän lautasen pohjalle kerros jääsalaattia. Asettele kaikki muut ainekset salaatin päälle. Sekoita vinaigretten aineset keskenään ja valuta annosten päälle.
2 kommenttia:
Kaunis ja herkulliselta kuulostava salaatti:) Tuossa onkin kaikenlaista hyvää:)
Sitähän sanotaan, että olisi terveellistä syödä mahdollisimman moniväristä ruokaa. Tämä annos täyttää ainakin sen vaatimuksen :)
Lähetä kommentti