Passionhedelmät hedelmäkulhossa olivat lopultakin muuttuneet ihanan ryppyisiksi, mikä tarkoittaa sitä että ne ovat kypsyneet ja makeutuneet. Kaupasta harvoin saa näin kypsiä passionhedelmiä, vaan yleensä ne ovat pinnaltaan silkinsileitä ja sisältä todella happamia. Sitten niiden kypsymistä täytyy odottaa päivätolkulla, mutta se kannattaa.
Passion-kinuskikastike toimii hienosti
vaikka ihan vaan vaniljajäätelön kanssa. Vielä parempi, jos kaapista löytyy
kookosrahkan ainekset, kermaa, rahkaa ja kookoskermaa.
Kookosrahkaa ja passion-kinuskikastiketta
165 ml tölkki kookoskermaa (ei kevyt!)
1 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
4 kypsää passionhdelmää
1 rosmariininoksa
1 rkl vettä
100 g sokeria
2 rkl vettä
2 rkl kermaa
30 g voita
1 kypsä passionhedelmä
Sekoita keskenään kookosrahkan
ainekset, maitorahka, kookoskerma, kuohukerma sekä sokeri ja vatkaa seos
vaahdoksi. Jaa kookosrahka neljään jälkiruokakulhoon ja laita ne jääkaappiin
odottelemaan.
Halkaise passionhedelmät ja laita
sisukset pieneen kattilaan. Lisää rosmariininoksa sekä vesi ja kuumenna
kiehuvaksi. Sekoita ja jätä jäähtymään noin tunniksi tai pariksi. Painele
sitten mehu siivilän läpi pieneen kulhoon ja kopauta siivilään jääneet ”roskat”
pois.
Kaada paksupohjaiseen kattilaan
sokeri sekä 2 rkl vettä. Anna veden imeytyä sokeriin ja kuumenna sitten sokeria
niin että se sulaa. Älä sorki sokeria, vaan vain kallistele kattilaa jotta
sokeri sulaisi tasaisesti. Kun sokerin väri melko nopeasti on muuttunut
meripihkan ruskeaksi, lisää joukkoon kerma ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
Lisää sitten voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. Jäähdytä kinuskikastike
huoneenlämpöiseksi.
2 kommenttia:
Herkullinen jälkkäri taas❤
@ Jael
Hyvä ruoka, parempi mieli - myös poikkeusolosuhteissa :)
Lähetä kommentti