Vastahan tässä oli vappuaatto ja vapunpäivä, ja viikonloppukin ihan kohta. Jos juhliminen jäi kesken jaksamisen puutteesta, täytyy tankata kunnon ruokaa että taas jaksaa. Mikäpä siihen olisikaan parempaa kuin kunnon mättö, joka höystetään tämän vuodenajan parhaalla kasviksella, parsalla. Ohje on kahdelle.
Parsa-pekoni-mozzarellamunakas
6
kohtalaisen kokoista vihreää parsaa
4
viipaletta pekonia
1
iso mozzarella bufala –pallo
3
tai 4 kananmunaa
hienonnettua
ruohosipulia
hienonnettua
(lehti)persiljaa
2
rkl kermaa
nokare
voita
hiukan
suolaa ja mustapippuria myllystä
Taita
parsojen juuresta pois kuiva osa ja leikkaa parsat vinottain noin puolen sentin
viipaleiksi. Kaada paistinpannulle kuumaa vettä, kuumenna kiehuvaksi, mausta ripauksella
suolaa ja sokeria ja kaada parsanpalat veteen. Ryöppää parsaa 3 minuuttia,
siivilöi palat ja laita ne jääkylmään veteen jäähtymään. Parsoihin jää näin
sekä kaunis vihreä väri että reilusti purutuntumaa.
Kuivaa
pannu, kaada siihen pieniksi paloiksi leikatut pekoniviipaleet ja laita pannu
liedelle keskilämmölle. Sillä välin kun pekonit paistuvat, valuta jäähtyneet parsanpalat
ja jätä ne siivilään. Kun pekonipalat on paistettu, kaada ne pannulta pieneen
kulhoon yhdessä ryöpätyn parsan kanssa ja revi joukkoon mozzarellapallo pieninä
paloina. Sekoita ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai
mustapippuria.
Riko
kananmunat kulhoon, lisää hienonnetut mausteyrtit, kerma sekä suola ja
mustapippuri. Vatkaa ainekset sekaisin. Pannulla on nyt vielä hiukan pekonista
jäänyttä rasvaa. Lisää joukkoon voinokare ja anna sen sulaa. Lisää sitten
munaseos ja kypsennä se. Kun munakas on valmis, liu’uta se sopivan kokoiselle
lautaselle, täytä parsa-pekoni-mozzarellaseoksella ja taita puolikuun muotoon.
Leikkaa munakas kahdeksi annokseksi ja nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti