Tämä ruoka ei ole ”one pot wonder”, vaan ”one paper wonder”. Ruoka, joka valmistuu uunissa noin vartissa ja kypsyy paperipaketissa kuten ranskalaiset sanovat ”en papillote”. Tällä kertaa kalana on siika, mutta yhtä hyvin tämän olisi voinut valmistaa jostain muustakin vaaleasta kalasta, kuten turskasta. Kalan lisäksi paketissa on fenkolia ja talven parasta hedelmää, veriappelsiinia.
Siikaa, fenkolia ja veriappelsiinia
paperikääreessä
1
iso ruodoton ja nahaton (n 320-360 g) siikafilee
suolaa
2
veriappelsiinia
1
klementiini
1
iso fenkoli vihreine töyhtöineen
2
kevätsipulia hienonnettuna
2
tl kalakastiketta
1
rkl oliiviöljyä
1
klementiinin mehu
1
tl suolaa
2
tl tuoretta timjamia
1
tl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
mustapippuria
myllystä
2 arkkia leivinpaperia
Sekoita
kastike kalakastikkeesta, oliiviöljystä, klementiinimehusta ja mausteista.
Leikkaa
siikafilee kahdeksi yhtä suureksi palaksi ja taittele niiden reunoja hiukan
toistensa alle/päälle jotta saat kummastakin kalanpalasta suunnilleen
tasapaksun. Hiero kalaan molemmin puolin hiukan suolaa. Leikkaa fenkoli ihan paperinohuiksi
viipaleiksi (miel ”mandoliinilla”). Kuori veriappelsiinit sekä toinen
klementiini veitsellä nahattomiksi ja viipaloi ne.
Ota
kaksi leivinpaperiarkkia ja taita ne keskeltä. Ota toinen paperiarkki ja avaa
se. Asettele keskelle taitteen viereen ensin puolet fenkoliviipaleista ja
ripottele fenkolin päälle puolet kevätsipulista. Pirskottele näiden päälle
hiukan maustekastiketta ja sen jälkeen asettele kala kasvisten päälle. Pirskottele
kalan päälle maustekastiketta ja peitä kala veriappelsiini- ja
klementiiniviipaleilla. Viimeistele leikkaamalla pinnalle vielä fenkolin
vihreitä töyhtöjä.
Taita
paperin toinen puoli ainesten päälle ja taittele paketiksi. Täällä vanhemmassa päivityksessämme on kuvat siitä miten taittelu sujuu kaikkein helpoiten. Tee
vielä toinen paketti valmiiksi ja laita ne uunivuokaan vierekkäin.
Kypsennä
paketteja uunissa 210 asteessa noin 15-16 minuuttia. Nosta paketti sellaisenaan
lautaselle ja leikkaa auki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti