Varmaankin jokainen joka joskus
on yrittänyt tehdä ruokaklassikkoa ”Chicken Kyiv” eli Kiovan kanaa, on joutunut
taistelemaan sen kanssa että fileen sisälle paketoitu maustevoi varmasti pysyy
siellä koko kypsennyksen ajan.
edit. Muutettu kaikki Kiovan venäläisessä kirjoitusasussa kirjoitetut nimet ukrainalaiseen kirjoitusasuun
Kiev > Kyiv
Reseptin mukaan broilerin rintafilee
avataan litteäksi, kääritään maustevoipalasen ympärille, kiinnitetään
cocktailtikuilla tai jollain muulla tiiviiksi paketiksi, leivitetään ja
uppopaistetaan kypsäksi. Jos kaikki on sujunut kuten pitää, fileetä lautasella leikattaessa
maustevoi valuu ihanaksi kastikkeeksi joka kruunaa koko annoksen. Aina näin ei
käy, sillä rintafileen paketointi rasvatiiviiksi ei ole ihan helppoa. Mutta
tähän on helpompikin resepti. Kutsukaamme sitä vaikka huijarin Kiovan kanaksi.
Se valmistetaan broilerin jauhelihasta.
Chicken Kyivin jauhelihaversio
aloitetaan valmistamalla maustevoi pötköiksi pakastimeen. Maustevoita kannattaa
valmistaa kerralla isompikin määrä, sillä tehtyään kerran tätä versiota Kiovan
kanasta sitä tulee tehdyksi useamminkin. Sen verran helppoa se on – ja hyvää.
Meillä Chicken Kyiv tarjoiltiin
perunasoseen, uunipaahdettujen tomaattien, pinaattikiinankaalin sekä
pikkelöityjen portobellojen kanssa.
Huijarin Kiovan kana
40
g voita
1
valkosipulinkynsi
0,5
tl kuivattua rakuunaa
0,5
tl suolaa
400
g kananpojan/broilerin jauhelihaa
1
dl korppujauhoa
1
tl suolaa
1
dl vehnäjauhoa
1
kananmuna (koko L) kevyesti vatkattuna
2
dl korppujauhoa
hiukan
suolaa ja mustapippuria
1
l rypsiöljyä uppopaistoon
paistolämpömittari
öljykattilaan
Kuori
valkosipulinkynsi ja hienonna se soseeksi. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon
valkosipuli, suola sekä rakuuna. Lusikoi maustevoi pursotinpussiin, pursota
siitä neljä suunnilleen samankokoista pötköä ja laita ne pakastimeen
kovettumaan.
Sekoita
jauhelihan joukkoon suola sekä korppujauho. Jaa jauheliha neljäksi
samanpainokseksi kasaksi. Yksi kerrallaan litistä kasa, aseta keskelle
maustevoipötkö ja muotoile lihasta tiivis, munanmuotoinen pallero. Tässä
vaiheessa voit laittaa öljyn kattilaan lämpiämään 180-190 -asteiseksi. Varmista
oikea lämpötila sopivalla lämpömittarilla. Kieritä annospalat ensin
vehnäjauhossa ja taputtele ylimääräinen jauho pois. Upota pallerot sitten
vatkattuun kananmunaan ja viimeksi suolalla sekä pippurilla maustettuun
korppujauhoon. Tarkasta vielä että leivitys on varmasti tasainen ja yhtenäinen.
Kypsennä
annospaloja 180 -asteisessa öljyssä kaksi kerrallaan 5-6 minuutin ajan
kunnes pinta on ruskean rapea ja sisus täysin kypsä. Tarjoile heti.
2 kommenttia:
Tätä pitää kokeilla! En ole muuten koskaan yrittänyt tehdä oikeaa Chicken Kieviä, mutta ymmärrän tuon, että sen kanssa voi sössiä helposti.
Ei tämä ihan oikean Kiovan kanan veroinen ole, mutta ihan kelvollinen arkiruoka :)
Lähetä kommentti