Pari
vuotta sitten teimme hozzan, joka oli hotdogin ja pizzan välimuoto. Blizza taas
on blinin ja pizzan risteytys, joka tarjoillaan perinteisten blinilisukkeiden,
mädin, hienonnetun sipulin, tillin ja ranskankerman kanssa. Sen pohja
valmistetaan kuten pizza, mutta blinin tavoin puolet vehnäjauhoista korvataan
tattarijauhoilla ja se nautitaan kuten pizza, viipaleina kädestä suuhun. Varsinaista
cross-kitcheniä ja tyylikästä tarjottavaa vaikka pikkujoulukutsuille. Blizzan
maailmanensi-ilta on täällä:
Blizza (=blini+pizza)
taikina
1 dl haaleaa vettä
0,5 dl ruokaöljyä
1 pussi kuivahiivaa
1,5 dl ”00” vehnäjauhoa
1,5 dl tattarijauhoa
Sekoita ainekset taikinaksi ja vaivaa sen verran että
saat aikaan melko tiiviin pallon. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, taputtele siitä kaksi pyöreää, melko
ohutta pizzapohjaa (tai yksi iso koko pellin kokoinen) leivinpaperille uunipellille
ja paista niitä 220 asteessa noin 8+2 minuuttia. Kahdeksan minuutin kohdalla
käännä pelti jotta pizzapohja paistuisi tasaisesti. Heti paiston jälkeen vedä
leivinpaperi pizzapohjineen pois pelliltä ettei se kypsy liikaa ja kuivu
näkkileiväksi.
pääliset
voisulaa
crème fraichea
kirjolohen- tai muikunmätiä
ihan pieneksi leikattua sipulia
tillisilppua
valko- ja mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa
2 kommenttia:
Nerokasta, enää ei tarvitse hiki hatussa paistaa isommalle porukalle minilettuja! :)
Pari pellillistä blizzapojia uuniin ja sitten pienemmiksi paloiksi. Kieltämättä tämä sujuu nopeammin kuin letunpaisto :) Pizzapohja ei ole rankenteeltaan ihan samanlainen kuin pelkistä vehnäjauhoista tehtynä, mutta tattarin maku on juuri sopiva.
Lähetä kommentti