Animaatioelokuvassa
”Kananlento” (”Chicken run”) kanatarhan omistaja, mrs Tweedy, kiteytti
kanapiiraskoneen sanoilla ”chicken go in, pie come out”. Me teimme
kanapiiraasta oman version, jossa taikinaa on vain kantena piiraan päällä ”pot
pie”. Emäntä oli vähän laiska ja turvautui valmistaikinaan (ei sponsoroitu!),
joka osoittautuikin täydelliseksi valinnaksi tällaiseen piirakkaan.
Kanapiiras
– chicken pot pie
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
murskattuna
6 pekoniviipaletta
hienonnettuna
1 sipuli
ohuina viipaleina
5 cm pätkä purjoa
viipaloituna
200 g ruskeita
herkkusieniä viipaloituna
3 rkl vehnäjauhoja
+ 1 rkl pannulle
1 tl kuivattua
timjamia
1/2 tl paprikajauhetta
½ tl hienoa
merisuolaa
½ tl mustapippuria
myllystä
500 g broilerin
reisipaisteja suupalan kokoisiksi paloiteltuna
50 g voita
2 dl (voimakasta)
kanalientä
60 ml Marsalaa
1 rkl sherryviinietikkaa
2 rkl hienonnettua
lehtipersiljaa
3 kevätsipulia
viipaloituna
1 tl voita
vuoan voiteluun
1 pkt piirakkataikinaa
((Myllyn paras, pyöreä piirakkataikina
suolaiseen leivontaan)
1 muna
vatkattuna voiteluun
Kuumenna pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljy ja
valkosipuli. Kun öljy tirisee, lisää pekoni ja sipulit ja kuumenna sekoitellen
kunnes pekoni saa väriä ja samalla rasva sulaa. Lisää sienet ja kuumenna
edelleen, kunnes sienet ovat hieman ruskistuneet ja pehmenneet.
Laita suljettavaan muovipussiin 3 rkl jauhoja,
timjami, paprika, suola ja mustapippuri. Lisää kananpalat, sulje ja ravistele
niin, että palat peittyvät tasaisesti. Lisää pannulle voita ja anna sen sulaa.
Lisää sitten kana ja loput jauhot ja ruskistele sekoitellen, kunnes kana on
saanut väriä ja jauhot ovat ruskistuneet.
Lisää sitten kanaliemi, Marsala ja sherryviinietikka.
Raaputtele pannun pohjalta kaikki siihen tarttunut irti ja anna muhia 5-10
minuuttia kunnes kastike on sakeutunut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
suolaa, pippuria ja viinietikkaa. Sammuta levy ja sekoita joukkoon vielä
persilja ja kevätsipuli. Jäähdytä piirakkatäytettä hetki ennen kuin kaadat sen
voideltuun uunivuokaan.
Kauli piirakkataikina kanneksi ja tee siihen muutama
reikä, josta täytteen ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan. Voitele pinta
vatkatulla kananmunalla. Kypsennä 200 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes
taikinan pinta on kullanruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti