lauantai 26. elokuuta 2017

Rentoa retroa: lämmin lohikappelileipäLämmintä lohikappelileipää valmistettaessa voi melkein tuntea kokkaavansa ihan oikeasti. Se on niin nopea ja yksinkertainen ruoka. Varsinaista pikaruokaa.

Olen joskus miettinyt, mistä kappelileipä on saanut nimensä. Jokin alkuperä sellaisellakin kai on? Tietääkö kukaan? Noh, oli mikä oli, aikaisempien päivitysten lämpimistä leivistä löytyvät ”se alkuperäinen kinkkukappeli” sekä vähän tuunatumpi siikakappeli. Nyt tehtiin klassikko lohikappelileipä, jonka kokkaaminen käy käden käänteessä.

Leipiä varten tarvitaan leipää, kananmunia sekä lohta. Lohesta sen verran, että nahaton viipale saisi mielellään olla runsaan sentin paksuinen pysyäkseen kasassa. En suosittele käytettäväksi lohimedaljonkia, sillä nahka jää medaljongin keskellä melko vetelän pehmeäksi eikä sellaista ole miellyttävä syödä.


Lohikappelileipä

1 kohtalaisen kokoinen viipale vaaleaa leipää per annos
1 noin sentin paksuinen ja leivän kokoinen viipale
          tuoretta nahatonta ja ruodotonta lohta per annos
1 kananmuna per annos
paistamiseen voita
suolaa ja pippuria
retrokoristeeksi tomaattia, kurkkua ja tilliä

Jos leivässä on paksu kuori, leikkaa se pois. Paista leipä pannulla voissa kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Kypsennä lohiviipale siten, että se on juuri ja juuri kypsää, mutta pysyy vielä kasassa. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista muna ”sunny side up” ja kokoa leipä lautaselle. Viimeistele annos tomaatilla, kurkulla sekä tillillä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko tuo kappeli juontaa juurensa ravintola Kappleista: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kappeli_(ravintola)

Tuplaespresso kirjoitti...

Mielenkiintoinen teoria.
Mikään ei tue tätä, mutta mikään ei myöskään kumoa, joten lienee paras veikkaus tähän mennessä :)