perjantai 11. elokuuta 2017

Bistro fillet carpaccio



Toinen noin 300 gramman petite tender –”filee” odotti jääkaapissa sopivaa reseptiä. Teimme siitä kylmän liharuoan, kevyen carpaccion. Ensin lihaan hierottiin kuivamausteseos, joka sai vaikuttaa muutaman tunnin. Sen jälkeen liha ruskistettiin paistinpannulla, jäähdytettiin, viipaloitiin ja lopuksi viipaleet nuijittiin vielä mahdollisimman litteiksi. Lihan kanssa marinoitua kurkkua, retiisiä ja punasipulia sekä tuoretta babypinaattia.


Bistro fillet carpaccio

1 kpl petite tender / teres major / bistro fillet
mausteseos
1 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl savupaprikaa
0,5 rkl sipulijauhetta
0,5 rkl valkosipulijauhetta
noin 1 tl rouhittua mustapippuria myllystä
chilihiutaleita myllystä
0,5 rkl demerarasokeria
ruskistamiseen
kirkastettua voita

Sekoita mausteet ja hierrä ne morttelissa hienoksi jauheeksi. Taputtele liha talouspaperilla kuivaksi ja kieritä se maustesekoituksessa. Anna maustua pari tuntia huoneenlämmössä (tai 4-5 tuntia jääkaapissa). Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä kirkastettua voita. Ruskista lihan pinta kauttaaltaan ja sen jälkeen jäähdytä liha jääkaappilämpötilaan. Tarjoiltaessa leikkaa liha 5-6 mm viipaleiksi ja litistä niitä vielä ohuemmiksi kahden tuorekelmun välissä.



Marinoidut kasvikset

puolikas kurkku
4-7 retiisiä
puolikas punasipuli
2 tl tuoretta oreganoa hienonnettuna
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl ruokaöljyä
hienoa merisuolaa
sokeria
mustapippuria

Viipaloi kurkku sekä retiisit mandoliinilla 1-1,5 mm ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi punasipuli samoin mandoliinilla 1,5-2 mm viipaleiksi ja sekoita kasvikset oreganosilpun kanssa kulhoon. Sekoita toisessa astiassa mausteliemi ja kaada se kasvisten päälle. Anna maustua muutaman tunnin ennen käyttöä.


Ei kommentteja: