perjantai 25. elokuuta 2017

Hieno vaniljainen karviaishilloParas karviaisaika kestää vain vähän aikaa ja siinä ajassa karviaiset pitäisi ehtiä saamaan mahdollisimman hyvin talteen. Vaniljalla maustettu hieno karviaishillo on ihana mauste vaikka pannacottaan. Itse asiassa tästä tuli parasta hilloa mitä koskaan olen onnistunut tekemään karviaisista.


Hieno vaniljainen karviaishillo

1 kg punaisia karviaisia
3 dl vettä
0,5 dl seljankukkamehua
2 vaniljatankoa halkaistuna
1/4 tl suolaa
noin 1 kg hillosokeria

Laita kattilaan halkaistut vaniljatangot, karviaiset sekä vesi ja keitä kunnes marjat ovat täysin pehmeitä. Ota vaniljatangot pois ja soseuta kattilan sisältö blenderissä. Painele seos siivilän läpi takaisin kattilaan ja heitä siemenet sekä kuoret pois. Poisheitettävää ei jää kovinkaan paljoa. Laita vaniljatangot takaisin karviaissoseen joukkoon, lisää suola ja keitä sosetta vähän kokoon. Pieni määrä suolaa pehmentää soseen happamuutta. Anna soseen jäähtyä kannen alla noin vuorokauden ajan, jolloin vaniljan maku voimistuu.

Ota vaniljatangot pois karviaissoseen joukosta ja punnitse sose. Ota hillosokeria saman verran kuin sinulla on sosetta ja sekoita hillosokeri soseen joukkoon. Jos seos tuntuu kovin makealta, lisää vielä ihan pikku ripaus suolaa. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen ja keitä sitten noin 10-12 minuuttia matalalla lämmöllä kunnes hillosokerin pektiini alkaa vaikuttaa. Sekoittele koko ajan ettei hillo vahingossa kiehahda yli. Tölkitä hillo lasipurkkeihin heti kuumana, jäähdytä ja laita etiketti jotta myöhemminkin tietäisit mitä purkki sisältää. Määrästä tulee noin 15 dl hilloa ja tarkemmat ohjeet lasipurkkien steriloimiseksi sekä hillon tölkittämiseksi löytyy täältä.


Ei kommentteja: