perjantai 18. elokuuta 2017

Lammascurry maistuu kesälläkin



Kun on syöty tarpeeksi grilliruokaa ja terveellistä kasvisruokaa, voi omassa kotikeittiössä välillä lähteä kulinaariselle maailmanympärimatkalle. Mausteinen ruoka yhdistetään usein syksyyn ja talveen, mutta ei pidä olla ennakkoluuloinen. Lammascurry maistuu hyvältä jokaisena vuodenaikana.


Hitaasti haudutettu lammascurry

n. 1,5 kg        karitsan paistia (luutonta)
3-4 rkl           vehnäjauhoja
                      kirkastettua voita (gheetä)
hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
1 – 2              keltasipulia (1 iso tai 2 normaalia) silputtuna
4                    valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 4 cm          pala inkivääriä raastettuna
1                    punainen chilipalko hienonnettuna
1(-2) rkl        Massaman-curry –tahnaa
1 tlk (400 ml)  kookosmaitoa
2 dl                vettä
1                    kanaliemiamme/kuutio
1                    kanelitanko
1                    laakerinlehti


Poista lampaasta tali ja pintakalvot. Paloittele se n. 3 cm kuutioiksi. Laita kuutiot muovipussiin, ripottele sinne jauhot ja ravistele niin, että lihapalat saavat jauhopinnoitteen. Ruskista lihapalat pannulla kirkastetussa voissa. Kirkastettua voita (Arla) saa nykyisin hyvin varustetuista ruokakaupoista eli ei tarvitse enää itse askarrella (ellei halua). Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla ja siirrä slow cookerin pataan tai kannelliseen uunipataan. Pyyhi pannu ja kuumenna siinä kirkastettua voita. Laita pannulle sipulisilppu, hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kun sipuli on kuullottunut, lisää pannulle hienonnettu chili ja currytahna. Tahnan määrä haluamasi mausteisuuden mukaan. Lisää myös kookosmaito ja vesi sekä kanaliemiamme. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja kaada pataan lihoille. Heitä perään vielä kanelitanko sekä laakerinlehti. 

Jos käytät slow cookeria, niin anna padan muhia kannen alla 6 tuntia teholla LOW. Jos käytät uunipataa, niin sanoisin 180°C ja n. 2 tuntia kannen alla. Kypsyys kannattaa tarkistaa ja aikaa pidentää tarvittaessa kummallakin tavalla kokattaessa.

Tarjoile basmatiriisin, tuoreen korianterin, maustamattoman jogurtin ja naanleivän tai rieskan kanssa.

Ei kommentteja: