keskiviikko 2. elokuuta 2017

HalloumipizzaKun matka mökille venähtääkin ylimääräisellä päivällä eikä kauppamatka houkuttele ja etukäteen tarkkaan lasketut eväätkin on jo lähes syöty, niin mistäs sitten saadaan suuhunpantavaa? Kotivaraa pitäisi meillä kaikilla olla kriisitilanteita varten, mutta unohdetaan se nyt ja tehdään muuten vain katsaus kaappeihin. Jauhoja ja kuivahiivaa yleensä aina löytyy, ja niistä syntyy erilaisia leipiä tai – kuten nyt – pizzaa. Grillikautta varten on valmiiksi hankittuna paketti halloumi-juustoa. Se säilyy tosi pitkään ja on erinomainen varastoruoka. Tomaattipyreetä on yleensä aina meillä kaapissa ja niin ainekset alkavatkin olla kasassa. Kaapista löytyy myös avaamaton pieni purkki vihreitä kivettömiä oliiveja sekä pieni purkki Muttin Datterini-tomaatteja. Datterinit ovat miniluumutomaatteja. Löysin joskus niitä Turun Länsikeskuksen Citymarketista ja tykästyin niiden makuun. Pienikokoinen purkki tulee helpommin avatuksi silloin kun ei kokkaa suuria määriä. Siinä tärkeimmät ja sitten pizzan paistoon.


Halloumipizza

Pizzapohja
3 dl                vehnäjauhoja
1 pss              kuivahiivaa
½ tl                hienoa merisuolaa
                      hyppysellinen sokeria
1 dl                lämmintä vettä
½ dl               oliiviöljyä

Sekoita kuiva-aineet ja lisää 42°C vesi. Sekoita taikina ja lisää öljy. Laita lämpimään ja vedottomaan paikkaan ja anna nousta tunnin-kaksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi ja siirrä leivinpaperi uunipellille.

Päällysteet
1 pkt              halloumijuustoa raastettuna tai muuten hienonnettuna
1                    uuden sadon sipuli karkeasti pienittynä
12                  kivetöntä vihreää oliivia viipaloituna
10                  siivua salame milanoa suikaloituna
                      mustapippuria myllystä


Tomaattikastike
1 prk             datterini-tomaatteja siivilöitynä (liemi talteen)
n. 3 rkl          tomaattipyreetä

Ohenna tomaattipyreetä datterinien liemellä ja levitä se pitsan päälle. Halkaise tomaatit ja levitä ne tasaisesti. Mausta mustapippurilla. Ripottele sitten sipuli, oliivit ja halloumi tasaisesti. Rouhaise vielä mustapippuria päälle ja laita koko komeus uuniin 275° 5 min, pudota uunin lämpö 250 °C:een, ja anna paistua vielä 5 minuuttia. Nosta pelti uunista ja anna rauhassa vetäytyä.


Ei kommentteja: