sunnuntai 6. elokuuta 2017

Kansallinen mustikkapiirakkapäiväTänään vietetään kansallista mustikkapiirakkapäivää. Paras mustikkapiirakka on tietysti klassikko pullataikinapohjalla. Tai jos aletaan kiistellä makuasioista, niin joku sanoo murotaikinapohjan olevan se paras. Tai kakkutaikinapohja. Tai... Joka tapauksessa metsämustikat ovat ainoita oikeita marjoja mustikkapiirakkaan. Ehkä jonain päivänä myös mustikkaa muistuttavat pensasmustikatkin, sitten kun joku on onnistunut jalostamaan niihin mustikan maun ja mustikalle ominaiset flavonoidit.

Nyt kokeilin uutta reseptiä, jonka aineksina oli granola, mustikat ja lemon curd. Tuotatuota... siitä tuli niin "mielenkiintoisen" makuinen piirakka, että päätin siirtää reseptin mappiin ö ja tehdä seuraavan mustikkapiirakan ihan vaan perinteiseen tapaan pullataikinapohjalle. Tämän päivän teemaan se ei valitettavasti enää ehdi, joten nyt vain muutama linkki muihin onnistuneen maukkaisiin mustikkaleipomuksiin

Paistettu sininen juustokakku

Mustikkapuustit

Mustikkamuffinit

Mustikkainen keikauskakku

Mustikkatartaletit2 kommenttia:

kati kirjoitti...

Paistettu sininen juustokakku on hyvin vahvasti edelleen vakkarireseptistössä! Aina vähän erilainen ja yllättää kenet tahansa maistelijan :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Muutama luottoresepti on aina hyvä olla takataskussa :)