Kävimme
serkkupojan syntymäpäivillä ja hän oli hankkinut ruokatarjoilut paikalliselta
pitokokilta. Vaikka olemme pyhästi päättäneet, että emme blogissamme ikinä arvostele
ravintoloita, pitopalveluita tai mitään muutakaan yksittäistä ruokatarjoojaa, ei hyvässä eikä pahassa,
muutoin kuin ehkä osana jotain isompaa monipäiväistä ruokatapahtumaa, nyt on ihan pakko joustaa periaatteista, kommentoida ja
kehua. Serkkupojan synttäritarjoilut olivat eräät parhaista ja maukkaimmista,
mitä koskaan olemme noutopöydästä syöneet. Espoolaisen ”Kattilan henki” –pitopalvelun
nimi kannattaa laittaa muistiin. Kaikista sen noutopöydän antimista voi antaa
arvosanan ”napakymppi”. Yksi näistä ruokalajeista oli iki-ihana punajuuri-aurajuustolaatikko.
Olen vakavasti miettimässä, minkä perinteisen jouluruoan, tai ehkä useammankin, omassa joulupöydässä
voisi korvata tällä herkulla. Ohje on pieneen 2-4 hengen annokseen, mutta joulupöytään tämä resepti täytyisi vähintään tuplata, jos sekään riittäisi. On tämä niin hyvää.
Punajuuri-aurajuustolaatikko
500 g punajuuria
75 g aurajuustoa muruina
hiukan suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl kermaa
(nokare voita)
Keitä punajuuret puolikypsiksi ”al dente”, jäähdytä,
kuori ja raasta ne karkeasti. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon kaikki muut
ainekset ja kaada kaikki kevyesti voideltuun uunivuokaan. Kypsennä laatikkoa
200 asteessa noin 1 tunti.
4 kommenttia:
Aura on ystävä ihan missä vaan <3 :)
Kiitos hyvästä ohjeesta, varmasti löytyy meidän joulupöydästä!
Kiitos vierailustanne 5.12. vanhempieni juhlissa! Oli upeaa tavata pitkästä aikaa ja kiitos myös meidänkin mielestämme erinomaisesti onnistuneiden tarjoilujen kehumisesta! Kattilanhenki on todellinen napakymppi! =) Herkullista ja tunnelmallista joulun aikaa! Pia
Jos aurajuusto ei maistu, tähän voi käyttää myös pehmeää vuohenjuustoa.
@ Pia
Kiitos, oli todella kivat juhlat ja erinomaiset tarjoilut. Hyvää uutta vuotta teillekin kaikille:)
Lähetä kommentti