Vaikka reilun viikon takaisen
puolukkapäivityksen yhteydessä mainitsinkin, että tässä blogissa on jo
riittävästi vispipuuroreseptejä, on ihan pakko laittaa vielä yksi. Tähän
vispipuuroon käytettiin makeuttamatonta tyrnitäysmehua ja siitä tuli parempaa
kuin mistään muusta vispipuurosta. Tyrnin tymäkkä maku tarvitsee tasapainoksi
hiukan sokeroitua kermavaahtoa ja viimeistelyksi tyrnivispipuuroon ripoteltiin kossumarinoituja
tyrnimarjoja.
Tyrnivispipuuro
6,5 dl vettä
1,5 dl sokeroimatonta tyrnitäysmehua
1/4 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 dl mannasuurimoita
tarjoiluun
löysäksi vatkattua kermavaahtoa
Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vesi, tyrnimehu, suola
sekä sokeri. Kaada mannasuurimot kattilaan vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Keitä puuroa 5 minuutin ajan välillä sekoittaen ja jätä sitten jäähtymään.
Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti