Marenki-marjajälkiruoasta
jäi jääkaappiin mascarponea juuri sopivasti, jotta siitä sekä rahkasta ja
banaanilevitteestä sai tehdyksi pienen (vuoan halkaisija 17 cm) juustokakun.
Banana
curd cheesecake
pohja
150 g hienonnettuja kaurakeksejä
50 g voisulaa
täyte
150 g mascarponea
250 g vähärasvaista maitorahkaa
250 g black banana curdia (eilinen resepti)
2 rkl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
6-7 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
viimeistelyyn
2-3 passionhedelmää
Murskaa keksit muovipussin sisässä kaulimen avulla ja
sekoita ne voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita
jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tähän kakkuun käytin 7 lehteä, mutta kuudellakin se varmaan olisi pysynyt kasassa. Sekoita mascarpone, maitorahka sekä black
banana curd keskenään. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita se banaanitäytteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja
sulata lehdet tilkkaseen kuumaa vettä. Kaada liivateliuos nauhana
banaanitäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle
ja laita vuoka takaisin jääkaappiin 4-5 tunniksi tai mieluiten yön yli, jotta liivate ehtii
hyydyttää täytteen kauttaaltaan.
Irrota kakku irtopohjavuoasta, aseta
tarjoilulautaselle ja viimeistele kaapimalla passionhedelmän sisukset kakun
päälle. Hedelmiä valitessasi muista, että mitä ryppyisempi passionhedelmä, sitä makeampi, mehukkaampi ja herkullisempi se on. Sileäpintaiset ovat vielä raakoja.
2 kommenttia:
Nam nam nam!
Juuri näin :)
Lähetä kommentti