tiistai 12. toukokuuta 2015

Välikyljys valkoisen parsan ja karhunlaukkavoin kera


Välillä vaan tekee mieli välikyljystä eli entrecôtea. Tällä kertaa kypsentelin lihan ensin sous videssä ja sitten otin siihen pinnan parilapannulla. Käytin parilapannua myös parsojen sekä lisäkesalaatin kypsennykseen. Tämä ateria sopii hyvin myös grillissä valmistettavaksi.



Välikyljykset ja sydänsalaattia

2 pihvinaudan välikyljystä
2 rosmariininoksaa
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
sydänsalaattia
oliiviöljyä

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aseta kummallekin rosmariininoksa ja vakumoi ne muovipussissa. Laita pussit 55 -asteiseen vesihauteeseen noin kahden tunnin ajaksi. Paista lihalle lopuksi parilapannulla tai grillissä kaunis pinta. Lihat ovat jo kypsiä, joten älä paista liian pitkään. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Tarjoile pihvien kanssa karhunlaukkavoita. Poista sydänsalaatin uloimmat huonokuntoisimmat lehdet ja halkaise salaatti pituussuuntaan. Sivele leikkauspinnoille oliiviöljyä ja ripottele hiukan suolaa sekä pippuria. Pariloi tai grillaa salaateille nopeasti kaunis väri pintaan.




Karhunlaukkavoi

50 g voita
10 g hienonnettua karhunlaukkaa
0,5 tl hienoa merisuolaa

Sekoita pehmeään voihin karhunlaukka sekä suola ja muotoile halutessasi voista nappeja.


Pariloitu valkoinen parsa

1 nippu valkoista parsaa
merisuolaa
2 löysäksi keitettyä kananmunaa
karhunlaukkavoita

Kuori parsat ja leikkaa niistä kuiva kanta pois. Esikeitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia (riippuu vähän parsan paksuudesta). Niiden tulee olla vielä jäykkiä, mutta kuitenkin pehmenneitä. Paista parsoja parilapannulla tai grillissä kunnes tuntuvat sopivan kypsiltä terävällä veitsellä koetettaessa. Itse tykkään jättää parsoihin vähän puruvastusta. Jaa parsat lautasille ja laita niille karhunlaukkavoita. Valuta munankeltuainen parsoille ja hienonna valkuainen lautaselle muuten vaan.





2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Karhunlaukka on kyllä aivan mainio kasvi, maistuu valkosipulille, mutta muiden ei kuitenkaan tarvi kärsi hajusta. Suosikkini.

Tuplaespresso kirjoitti...

Ihan paras tämän vuodenajan maustekasvi :)