maanantai 11. toukokuuta 2015

Lämmin rustiikkinen peruna-pancettasalaatti


Tämä italialaishenkinen, lämmin ja ruokaisa salaatti on itse asiassa kevennetty versio pyttipannusta. Pohjana oleva salaatti muuttaa raskaan oloisen ja usein myös kovin rasvaisen ruoan keväisemmäksi ja erinomaisesti lounasruoaksi sopivaksi.


Lämmin rustiikkinen peruna-pancettasalaatti

2-4 perunaa (koosta riippuen)
1 paketti pancettaa
1 sipuli
3 kevätsipulia
oliiviöljyä
sormisuolaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä
karhunlaukkapestokastiketta
1 ruukku vihreää salaattia
saksanpähkinöitä

Kuori perunat ja keitä ne lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä. Tähän sopivat hyvin myös edellisiltä aterioita yli jääneet perunat. Hienonna sipuli karkeaksi silpuksi. Lohko tai viipaloi perunat. Viipaloi kevätsipulit.

Ruskista paistinpannulla ensin pancetta. Voit käyttää joko viipaleina myytävää tai kuutioitua pancettaa. Paista viipaleet kokonaisina. Nosta pancetta pois pannulta, mutta jätä rasva edelleen pannulle. Lisää pannulle sopivasti oliiviöljyä ja ruskista siinä perunat sekä silputtu sipuli. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa sormisuolalla. Kun perunat ovat ruskistuneet, ripottele niille viipaloitua kevätsipulia. Säästä osa annoksen pinnalle koristeeksi. Paista tomaatit pehmeiksi eri pannulla.

Huuhtele salaatti ja levitä sitä lautasten pohjalle. Käytin tässä pehtoorinsalaatin nimellä kaupattavaa ruukkusalaattia, joka toimikin tässä oikein hyvin. Nostele salaatille peruna-sipulipaistosta sekä pancettaa. Jos käytit viipaleita, leikkaa ne saksilla vähän pienemmiksi. Lopuksi pinnalle paistetut tomaatit ja hiukan kevätsipulia. Ohenna karhunlaukkapesto ohuemmaksi oliiviöljyllä ja valuta sitä annoksen päälle. Viimeistele rouhituilla saksanpähkinöillä. Mikäli epäilet että näistä ei vielä nälkä lähde, voit annoksen kruunuksi lisätä vielä uppomunan.

 

Ei kommentteja: