perjantai 29. toukokuuta 2015

Possun suikalekastike on hyvää arkiruokaa


Possunlihasuikaleista tehty kastike on nopea, helppo ja hyvä ruoka tavallisena arkiruokana. Meillä oli pala possun ulkofileetä, jonka suikaloin. Tähän voi toki käyttää valmiita suikaleita, mutta älä ihmeessä osta marinoituja tai muutoin maustettuja. Itse maustamalla saa juuri sitä mitä haluaa eikä ylimääräisistä lisä- tai muista aineista ole huolta. Tämä on taas kerran "yllätyslaatikkoruoka", jossa yllätyslaatikkona toimi oma jääkaappi ja ruokakomero.


Possun suikalekastike

250 g             possun ulkofileetä suikaloituna
2                    pienehköä uuden sadon kotimaista sipulia tai kevätsipulia viipaloituna
1                    punainen chili hienonnettuna ja siemenet poistettuna
1/2 rasiaa       ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1/2                 lihaliemiammetta
2 rkl               soijaa
1-2 dl             kiehuvan kuumaa vettä
1 rkl               vehnäjauhoja
1 – 1,5 dl       kermaa
                      öljyä paistamiseen

Kuumenna paistinpannu ja öljy ja lisää puolet lihasuikaleista. Ruskista suikaleet ja nosta ne sivuun ja ruskista loput lihat yhdessä viipaloitujen herkkusienten ja chilin kanssa. Lisää loppuvaiheessa sipuli. Säästä vihreät osat annoksen päälle koristeeksi (sitä paitsi ne saattaisivat palaa pannulla). Laita lihaliemi ja soija pannulle ja ripottele vehnäjauhot pinnalle ja sekoita ne joukkoon.  Lisää kuuma vesi, sekoita ja anna porista rauhallisesti reilut viisi minuuttia. Lorauta kerma pannulle ja anna kiehua toiset viisi minuuttia niin, että kerma kuohuu ja hieman keittyy kokoon.

Tarjoile vaikka keitetyn riisin kanssa. Muut lisukkeet jääkaapin sisällön mukaan.


Ei kommentteja: