lauantai 9. toukokuuta 2015

Myslipatukat


Ravintoketjun huipulla -blogissa oli keväällä niin herkulliselta vaikuttava myslipatukkaresepti, että sitä oli ihan pakko minunkin kokeilla. Parasta siinä reseptissä oli, että vain ensimmäiset neljä ainesta ovat "pakollisia" ja muuten kauramyslin joukkoon voi upottaa noin 3 dl lähes mitä tahansa pussinpohjia pähkinöitä, siemeniä ym mitä kaapista löytyy - ja kyllä löytyikin. Maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä, kookoshiutaleita, tyrnijauhetta ja vehnäleseitä. Lopputulos oli hiukan murenevaa sorttia, mutta muuten kerrassaan herkullista, suorastaan karkkia. Varmaan terveellisintä karkkia mitä voi kuvitella.


Myslipatukat

100 g sulatettua voita
0,5 dl hunajaa
2 dl ruokokidesokeria
5 dl kaurahiutaleita
100 g erilaisia pähkinöitä hienona rouheena
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl vehnäleseitä
0,5 dl tyrnijauhetta
2 tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään sekaisin ja taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt myslikakku pienempiin paloihin. Kokeilin käyttää paistamiseen keksipeltiä ja silläkin tuli ihan hyvä lopputulos.

2 kommenttia:

Janne Halonen kirjoitti...

Hyvä kun muistutit, täytynee tehdä pojalle inttiin vietäväksi taas erä välipalapatukoita :)

Tällä kertaa taidan kokeilla sinun reseptilläsi.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos vaan erinomaisesta reseptistä :)