sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Saltimbocca alla broileri & parsa-porkkanasalaatti


Vielä ei olla saatu tarpeeksemme parsasta ja paketti miniparsaa päätyikin salaatin joukkoon broileri saltimboccan lisukkeeksi. Vaikka saltimboccaan kuuluisi käyttää vasikanlihaa, se on Suomessa harvinaista herkkua ja broilerin "sisäfileet" toimivat oikein hyvin tähän ruokalajiin.


Sisäfilee tuntuu tosin vähän kaukaa haetulta nimikkeeltä tälle broiskun rintapalasta irtoavalle kuivakkaalle luirulle ja vielä reilut kymmenkunta vuotta sitten kukaan ei edes kehdannut puhua samassa lauseessa broilerista ja fileestä. Tuottajat ja kauppa ovat kuitenkin alkaneet käyttää tätä nimikettä parantamaan kyseisen melko mauttoman lihaksen mainetta ja parantamaan katetta. Sisäfileestä kun saa myös paremman hinnan.



Parsa-porkkanasalaatti

200 g miniparsaa
1 iso porkkana
1 syöntikypsä mango
1 lehtikaalin lehti
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl pinjansiemeniä
kastike
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria
hiukan suolaa ja mustapippuria

Keitä parsoja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia ja nosta parsat sen jälkeen jääkylmään veteen jäähtymään. Leikkaa parsat parin sentin pätkiksi. Leikkaa porkkana tulitikun kokoisiksi suikaleiksi tai raasta se karkealla terällä. Leikkaa tuore mango sentin kuutioiksi. Poista lehtikaalin lehdestä keskiruoti ja hienonna lehti. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta salaatti.



Saltimbocca alla broileri

12 broilerin "sisäfileetä"
mustapippuria myllystä
12 isoa salvianlehteä
6 viipaletta parmankinkkua
3 rkl voita
8 salvianlehteä
1 dl Marsalaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
Maldonsuolaa

Mausta broilerinpalat rouhauksella mustapippuria, laita jokaiselle palalle yksi salvianlehti sekä puolikas viipale parmankinkkua. Kiinnitä parmankinkku cocktailtikulla. Sulata paistinpannulla voita, lisää salvianlehdet ja sekoittele muutaman minuutin ajan kunnes voi saa hiukan salvian makua. Kypsennä saltimboccat salviavoissa ensin kinkkupuolelta ja lopuksi toiselta puolelta. Varo paistamasta liikaa ettei broileri kuivu. Nosta saltimboccat pois pannulta, lisää Marsala sekä balsamiviinietikka ja kuumenna sekoitellen kunnes aineksista tulee pieni määrä kastiketta. Mausta tarpeen mukaan mustapippurilla ja suolalla.

 

2 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Olin unohtanut koko saltimboccan olemassaolon. Kiitos muistutuksesta! Yksi ruoka tälle viikolle on valittu :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Tällaiset helpot ja nopeat ruokalajit tuppaavat usein unohtumaan ;)