Täytetyt viiriäiset
6 kpl viiriäisiä
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen
1,5 dl portviiniä
2 rkl suolatonta voita
täyte
6 kpl viikunoita
50 g parmankinkkua (noin puolikas paketti)
120 g kantarelleja (pieni purkki)
70 g hanhenmaksaa (pieni purkki)
0,5 dl panko leivänmuruja
Ota linnut huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Taputtele ne kuiviksi pinnalta ja kuivaa myös sisältä. Sekoita kuivat mausteet keskenään ja ripottele ne lintujen vatsaonteloon.
Kuori ja pilko viikunat. Valuta ja puristele sienistä neste pois ja hienonna sienet. Hienonna parmankinkku. Sekoita täytteen aineet keskenään, jaa massa kuuteen osaan, laita täyte lintujen vatsaonteloon ja sulje cocktailtikulla. Mausta viiriäiset myös pinnalta suolalla ja pippurilla.
Ruskista viiriäiset kahdessa erässä pannulla öljyssä joka puolelta kauniin ruskeiksi ja nosta ne metalliselle uunipannulle (sellaiselle jonka voi nostaa liedelle). Laita pannu viiriäisineen uuniin 225 asteeseen 12 minuutiksi. Ota pannu uunista ja siirrä tiput lautaselle vetäytymään. Laita uunipannu liedelle ja kuumenna se. Kaada portviini pannulle ja raaputa pannusta irti kaikki siihen tarttunut maku mukaan liemeen ja anna kiehua hetki. Vispaa joukkoon voi lusikallinen kerrallaan ja herkullinen liemi on valmis kaadettavaksi viiriäisille.
Granaattiomenasalsa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti