lauantai 23. toukokuuta 2015

"Orzotto", orzoa, paahdettuja kasviksia ja vähän pekonia kans

Jääkaapin sekalaisesta sisällöstä täytyy ajoittain keksiä jotain hyllynpyyheruokaa. Pasta pelastaa aina ja kasvikset ovat paahdettuina todella hyvän makuisia. Jos jääkaapissa sattuu olemaan vielä paketti pekonia, sekin sopii hyvin tähän orzottoon. Tai siis, oikeastaan, tämä ruoka tarvitsee sen pekonin. 


"Orzotto", orzoa, paahdettuja kasviksia ja vähän pekonia kans

1 nippu parsaa
1 pieni rasia ruskeita herkkusieniä
10 miniterttutomaattia
1 punasipuli
1 keltasipuli
2-3 rkl ruokaöljyä
hiukan suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g pekonia ohuina viipaleina
130 g risoni tai orzo -pastaa
100 g tuoretta pinaattia
1 rkl hienonnettua karhunlaukkaa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä


Ei riisiä, vaan riisin näköistä pastaa.
Pilko parsat, herkkusienet, tomaatit sekä sipulit pieniksi, levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille ja mausta ruokaöljyllä sekä suolalla ja mustapippurilla. Paahda kasviksia 220 -asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes ne ovat kypsät.

Kypsennä pekoni pannulla ja laita viipaleet talouspaperille kuivahtamaan.

Keitä riisinjyvän näköinen pasta (orzo tai risoni) hyvin suolatussa vedessä. Lisää pastan keitinveteen pinaatti kun keittoaikaa on jäljellä 5 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran kiehumisen aikana. Valuta pasta-pinaattiseos ja palauta se takaisin kattilaan. Lisää kattilaan paahdetut kasvikset ja sekoita hyvin. Mausta karhunlaukalla, basilikalla sekä pinjansiemenillä. Lisää suolaa ja/tai mustapippuria jos on tarpeen, mutta tuskin on. Murustele pekonit ruoan päälle..


Ei kommentteja: