Kvinoaa voi käyttää myös jälkiruokiin, kunhan sen ensin paahtaa. Tai oikeastaan, huuhtelee, kuivaa ja paahtaa. Kvinoa nimittäin sisältää kitkerää saponiinia, joka pitää ensin huuhdella kylmällä vedellä.
Paahdettu kvinoa on miellyttävän makuista, hiukan pähkinäistä, ja se sopii monenlaisiin jälkiruokiin, omatekoisiin mysleihin yms.
Kaada
kvinoaa tiheään siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä muutaman minuutin ajan. Taputtele talouspaperilla siivilän alapuolta, jolloin ylimääräinen vesi imeytyy paperiin. Tämä nopeuttaa kuivumista
uunissa.
Kaada
huuhdeltu kvinoa leivinpaperille uunipellille ja kuivaa 40-50 asteessa kunnes
siemenet ovat täysin kuivia.
Sekoittele
välillä kvinoaa nähdäksesi, koska se alkaa olla kuiva ja valmis.
Kuumenna
liedellä keskilämmöllä paksupohjainen kattila. Kaada kattilan pohjalle noin 1
rkl rypsiöljyä ja kääntele kattilaa sen verran että öljy peittää kattilan
pohjan. Kaada öljyyn muutama ruokalusikallinen kvinoaa ja laita kattilaan kansi
tiiviisti päälle. Kattilasta alkaa kohta kuulua pientä poksahtelua. Ei yhtä
voimakasta kuin popcornia paahtaessa, ennemminkin vienoa ”rits-räts” –ääntä.
Heiluttele kattilaa muutamia kertoja paahtamisen aikana ja ota kattila liedeltä
kun ritinä alkaa loppua.
Nosta
kattilan kansi pois ja kaada paahdetut kvinoat kuivumaan talouspaperin päälle.
Tässä vaiheessa niihin voi halutessaan lisätä hiukan sokeria.
Käytin nämä paahdetut kvinoat seuraavana päivänä vadelmaiseen kerrosjälkiruokaan.
Käytin nämä paahdetut kvinoat seuraavana päivänä vadelmaiseen kerrosjälkiruokaan.
Vasemmalla paahdettua ja sokeroitua kvinoaa, oikealla edeltävä työvaihe, huuhdeltua ja lämpökuivattua kvinoaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti