tiistai 19. elokuuta 2014

Herkullinen sienicappuccino



Herkkusieniä on saatavilla ympäri vuoden, tuoreena ja tölkitettynä. Niistä syntyy ihana sienicappuccino, josta ohjeesta tulee alkuruoka neljälle tai sienikeitto kunnon lounaaksi kahdelle. Jos metsässä käy oikein hyvä sienionni, herkkusienet voi korvata herkkutateilla. Lisää makua sekä rakennetta soppaan antaa pieni määrä sipulia, perunaa ja juuriselleriä.



Herkullinen sienicappuccino

1 rkl voita
1 keskikokoinen sipuli
100 g yleisperunaa
100 g juuriselleriä
250g tuoreita tai 180 g säilöttyjä herkkusieniä (tai herkkutatteja)
7 dl vettä
1 rkl sienijauhetta (kuivatuista sienistä, tateista tms)
1 kanaliemikuutio
2 tl kuivattua timjamia
1 dl kermaa
1 dl kevytmaitoa

Esikäsittele ensin tuoreet sienet, leikkaa ne sormenpään kokoisiksi paloiksi ja kuumenna paistinpannulla miedolla lämmöllä kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Paahda sieniä pannulla kunnes ne ovat kuivahtaneet.

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata kasarissa voi ja kuullota sipuli siinä. Lisää sienet sekä peruna ja juuriselleri pieninä kuutioina. Lisää vesi ja mausta kanaliemikuutiolla, sienijauheella sekä timjamilla. Anna kiehua kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma, sekoita ja anna kerran vielä kiehahtaa.

Ota sauvasekoittimen kannuun 1 dl keittoa ja lisää joukkoon 1 dl kevytmaitoa. Tee niistä sauvasekoittimella jotain mahdollisimman paljon vaahdon tapaista.

Annostele keitto ja kaada lopuksi jokaisen annoksen päälle hiukan vaaleaa sienivaahtoa. Jos käsillä sattuu olemaan tuoretta timjamia, pieni timjaminoksa sopii kivasti koristeeksi.


Ei kommentteja: