”Mä
en keksi mitään” -päivänä voi pyöräyttää ateriaksi vaikka kasan lihapullia. Jos kaapissa ei satu olemaan jauhelihaa, sitä on kaikissa lähikaupoissa ja aina
kaapista löytyy kuitenkin jotain, jolla lihapullataikinaan saa uutta makua. Meillä
se oli tällä kertaa feta sekä yrtit, joiden tuoksu ja maku vie jonnekin
Välimeren suuntaan. Lihapullien kaveriksi syntyi salaatti, jonka pääosassa
olivat öljyyn säilötyt kasvikset, aurinkokuivattu tomaatti, artisokanpohjat
sekä oliivit. Ihan kelpo ateria pikkunälkään ja vaikka vähän isompaankin. Jos olisi ajoissa huomannut,
tuohon olisi voinut sekoittaa jonkun kivan jogurttikastikkeenkin dippisoosiksi, mutta nyt ei huomannut.
Feta-yrttilihapullat
400
g naudan jauhel
1
dl korppujauhoa
1
dl kermaa
1
sipuli
2
pientä valkosipulinkynttä
1
rkl voita
1
muna
100
g fetajuustoa
1
tl suolaa
1
tl kuivattua basilikaa
0,5
tl kuivattua rakuunaa
0,25
tl kuivattua oreganoa
0,25
tl kuivattua salviaa
0,25
tl kuivattua timjamia
0,5
tl mustapippuria myllystä
1
rkl tomaattipyreetä
2
tl soijakastiketta
0,5
tl sokeria
voita
lihapullien paistamiseen
Sekoita
keskenään korppujauho sekä kerma ja jätä turpoamaan.
Kuori
ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Sulata paistinpannulla voita ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli.
Murskaa
fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon mausteet.
Sekoita
isossa kulhossa kaikki ainekset huolella yhteen.
Pyörittele
lihapullataikinasta pyöryköitä ja kypsennä ne paistinpannulla voissa.
Annoksesta tulee noin 30-36 lihapullaa.
Salaatti
puolikas
kurkku
12
miniluumutomaattia
3
aurinkokuivattua tomaattia
3
öljyyn säilöttyä artisokanpohjaa
10
hyvää oliivia
100
g fetajuustoa
jäävuorisalaattia
kastike
3
rkl hyvää oliiviöljyä
1
rkl sitruunamehua
0,5
tl sokeria
suolaa
mustapippuria
hiukan
kuivattuja yrttejä, basilikaa, oreganoa, salviaa
Leikkaa
kaikki salaattiainekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita salaatin kastike
ja tarkista maku. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti