Portviini
antaa puolukkahillolle hienon aromin. Hilloon ei kuitenkaan jää alkoholia,
sillä se haihdutetaan keittämällä ja lopulta viinistä jää hilloon vain portviinin
maku. Tämä hillo on tehty tavallisella sokerilla, mutta jos haluaa hillosta
hiukan kiinteämpää, voi käyttää hillosokeria.
Portviinillä aateloitu
puolukkahillo
3,5
dl portviiniä
2
kg puolukoita (3,5 l)
900
g (hillo)sokeria
Kaada
portviini kattilaan ja keitä sitä kunnes se on haihtunut noin puoleen. Lisää
puolukat, survo niitä hiukan, kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä niitä miedolla
lämmöllä portviinin kanssa noin 5-10 minuuttia. Hämmennä sokeri puolukoiden
joukkoon ja keitä hilloa välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Tölkitä heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti