perjantai 29. elokuuta 2014

Portviinillä aateloitu puolukkahillo



Portviini antaa puolukkahillolle hienon aromin. Hilloon ei kuitenkaan jää alkoholia, sillä se haihdutetaan keittämällä ja lopulta viinistä jää hilloon vain portviinin maku. Tämä hillo on tehty tavallisella sokerilla, mutta jos haluaa hillosta hiukan kiinteämpää, voi käyttää hillosokeria.

 
Portviinillä aateloitu puolukkahillo

3,5 dl portviiniä
2 kg puolukoita (3,5 l)
900 g (hillo)sokeria

Kaada portviini kattilaan ja keitä sitä kunnes se on haihtunut noin puoleen. Lisää puolukat, survo niitä hiukan, kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä niitä miedolla lämmöllä portviinin kanssa noin 5-10 minuuttia. Hämmennä sokeri puolukoiden joukkoon ja keitä hilloa välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Tölkitä heti.





Ei kommentteja: