sunnuntai 10. elokuuta 2014

Affogato



Affogato, eikö kuulostakin hienolta nimeltä? Jotain fiiniä italialaista ruokaa, eikös? Varmaan jotain tosi vaikeaa, jossa menee koko päivä? Olisiko vaikka joku leipä jonka pelkän juuren tekemiseen menee viikko?

Kyllä ja ei. Hieno nimi, hyvä maku - ja varmaan maailman helpoin ja nopein jälkiruoka valmistaa. Kylmän vaniljajäätelöpallon päälle kaadetaan noin neljännes desilitra kuumaa, vahvaa espressoa, siinä kaikki. Nautitaan heti. Mietin, kehtaako näin yksinkertaista reseptiä edes postata, mutta miksi ei. Yksinkertainen affogato on hyvää tai pitäisikö sanoa, että se on yksinkertaisuudessaan suorastaan täydellistä. Kaikki, mitä annoksessa on kylmän vaniljajäätelön ja kuuman espresson (ja ehkä ihan pikkiriikkisen kahvi- tai mantelilikööritilkkasen) lisäksi, on turhaa ja tarpeetonta hienostelua.


Affogato

Yhtä annosta kohden:
iso jäätelöpallo vaniljajäätelöä
0,25 dl kiehuvan kuumaa espressoa
(pieni tilkkanen kahvi- tai mantelilikööriä)

Nosta jäätelöpallo jälkiruokamaljan pohjalle ja kaada espresso jäätelön päälle. (Valuta annokseen vielä pikkutilkka likööriä.) Nauti heti. Nam!


2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mmm... Yksi annos tänne päin, per favore!

Tuplaespresso kirjoitti...

:D Oli niin hyvää että juotiin itse kaikki.