sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pitäisikö jo alkaa varautua jouluun?



Miksi pitää ryhtyä laihdutuskuurille aina joulun jälkeen? Miksi sitä ei voi tehdä etukäteen ennen joulua? Jos marras-joulukuussa hiukan keventää ruokavaliota ja pudottaa pari kiloa, joulun jälkeen paino on palannut normaalilukemiin jouluherkkujen ansiosta. Nautitaan siis nyt helposta ja nopeasta salaattiateriasta.



Joulunodotussalaatti: vedeneläviä, persimonia, kananmunaa ja sinappikastiketta
(määrät annosta kohden)

kastike
2 tl makeaa ja väkevää sinappia
1 tl kermaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tillisilppua
suolaa, mustapippuria
salaatti
muutama iso kourallinen erilaisia salaatinlehtiä
1 kovaksi keitetty kananmuna
kämmenen kokoinen viipale kylmäsavukalaa (kirjolohi tai lohi)
0,5-1 dl katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
puolikas persimoni pieninä paloina
tilliä

Sekoita ensin salaatinkastike ja anna se makuuntua hetken aikaa.
Rakenna aineksista lautasannos, valuta kastike salaatin päälle ja viimeistele tillillä.


5 kommenttia:

mapsu kirjoitti...

Huomentapäivää! Meikäläinen on miettinyt vähän samaa. Keitot on nameja ja yleensä melko kepeää syötää, joten keittoviikko on suunnitteilla :--)

Anonyymi kirjoitti...

"Hei, kuka ja mikä tuo sarvipäinen partakaveri on?" Kiitän kuvasta :).

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Mapsu
Soppaa ja salaattia, se on hyvä joulunalusdieetti :)

@ Luimupupu
Vanha kuva, mutta mä niin tykkään tämän kuvan tunnelmasta :)

Katja kirjoitti...

No, kuule juuri tässä aamulla mietein ihan samaa, että jospa koittaisi nyt ainakin arkisin syödä normaalia kevyemmin nämä muutamat viikot ennen joulua.;) Parempi tehdä tilaa jouluruoille jo nyt.:) Ihana salaatti. Tuollaisen annoksen kanssa kevennys ei tunnu edes kidutukselta.:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Täytyykin ottaa tämä ihan vuotuiseksi tavaksi, niin ei sitten uudenvuoden jälkeen harmita muutama joulukilo :)