TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pitäisikö jo alkaa varautua jouluun?



Miksi pitää ryhtyä laihdutuskuurille aina joulun jälkeen? Miksi sitä ei voi tehdä etukäteen ennen joulua? Jos marras-joulukuussa hiukan keventää ruokavaliota ja pudottaa pari kiloa, joulun jälkeen paino on palannut normaalilukemiin jouluherkkujen ansiosta. Nautitaan siis nyt helposta ja nopeasta salaattiateriasta.



Joulunodotussalaatti: vedeneläviä, persimonia, kananmunaa ja sinappikastiketta
(määrät annosta kohden)

kastike
2 tl makeaa ja väkevää sinappia
1 tl kermaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tillisilppua
suolaa, mustapippuria
salaatti
muutama iso kourallinen erilaisia salaatinlehtiä
1 kovaksi keitetty kananmuna
kämmenen kokoinen viipale kylmäsavukalaa (kirjolohi tai lohi)
0,5-1 dl katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
puolikas persimoni pieninä paloina
tilliä

Sekoita ensin salaatinkastike ja anna se makuuntua hetken aikaa.
Rakenna aineksista lautasannos, valuta kastike salaatin päälle ja viimeistele tillillä.


5 kommenttia:

  1. Huomentapäivää! Meikäläinen on miettinyt vähän samaa. Keitot on nameja ja yleensä melko kepeää syötää, joten keittoviikko on suunnitteilla :--)

    VastaaPoista
  2. "Hei, kuka ja mikä tuo sarvipäinen partakaveri on?" Kiitän kuvasta :).

    VastaaPoista
  3. @ Mapsu
    Soppaa ja salaattia, se on hyvä joulunalusdieetti :)

    @ Luimupupu
    Vanha kuva, mutta mä niin tykkään tämän kuvan tunnelmasta :)

    VastaaPoista
  4. No, kuule juuri tässä aamulla mietein ihan samaa, että jospa koittaisi nyt ainakin arkisin syödä normaalia kevyemmin nämä muutamat viikot ennen joulua.;) Parempi tehdä tilaa jouluruoille jo nyt.:) Ihana salaatti. Tuollaisen annoksen kanssa kevennys ei tunnu edes kidutukselta.:)

    VastaaPoista
  5. Täytyykin ottaa tämä ihan vuotuiseksi tavaksi, niin ei sitten uudenvuoden jälkeen harmita muutama joulukilo :)

    VastaaPoista