Miksi
pitää ryhtyä laihdutuskuurille aina joulun jälkeen? Miksi sitä ei voi tehdä
etukäteen ennen joulua? Jos marras-joulukuussa hiukan keventää
ruokavaliota ja pudottaa pari kiloa, joulun jälkeen paino on palannut normaalilukemiin jouluherkkujen ansiosta.
Nautitaan siis nyt helposta ja nopeasta salaattiateriasta.
Joulunodotussalaatti: vedeneläviä, persimonia, kananmunaa ja
sinappikastiketta
(määrät
annosta kohden)
kastike
2
tl makeaa ja väkevää sinappia
1
tl kermaa
1
tl valkoviinietikkaa
1
rkl rypsiöljyä
1
rkl tillisilppua
suolaa,
mustapippuria
salaatti
muutama
iso kourallinen erilaisia salaatinlehtiä
1
kovaksi keitetty kananmuna
kämmenen
kokoinen viipale kylmäsavukalaa (kirjolohi tai lohi)
0,5-1
dl katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
puolikas
persimoni pieninä paloina
tilliä
Sekoita
ensin salaatinkastike ja anna se makuuntua hetken aikaa.
Rakenna
aineksista lautasannos, valuta kastike salaatin päälle ja viimeistele tillillä.
Huomentapäivää! Meikäläinen on miettinyt vähän samaa. Keitot on nameja ja yleensä melko kepeää syötää, joten keittoviikko on suunnitteilla :--)
VastaaPoista"Hei, kuka ja mikä tuo sarvipäinen partakaveri on?" Kiitän kuvasta :).
VastaaPoista@ Mapsu
VastaaPoistaSoppaa ja salaattia, se on hyvä joulunalusdieetti :)
@ Luimupupu
Vanha kuva, mutta mä niin tykkään tämän kuvan tunnelmasta :)
No, kuule juuri tässä aamulla mietein ihan samaa, että jospa koittaisi nyt ainakin arkisin syödä normaalia kevyemmin nämä muutamat viikot ennen joulua.;) Parempi tehdä tilaa jouluruoille jo nyt.:) Ihana salaatti. Tuollaisen annoksen kanssa kevennys ei tunnu edes kidutukselta.:)
VastaaPoistaTäytyykin ottaa tämä ihan vuotuiseksi tavaksi, niin ei sitten uudenvuoden jälkeen harmita muutama joulukilo :)
VastaaPoista