keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hävikkiviikon lämpimät voileivät




Leivän kuori oli päässyt pahasti kuivahtamaan, mutta ei vielä ihan korpuksi asti, joten sen kanssa piti ottaa käyttöön ”mummolan konstit”. Pirskottelin kuorelle hiukan vettä ja laitoin leivän muovipussiin. Muutaman minuutin kuluttua otin sen pois muovista ja siirsin mikroon, jossa lämmitin leipää täysteholla noin minuutin ajan. Tadaa! Leipä oli taas leikattavissa. Ei tällä keinolla uunituoreen veroista leipää saa aikaan, mutta hiukan kuivahtaneesta ihan kelvollista edelleen jatkojalostettavaksi. Leikkasin leivästä kaksi reilua viipaletta (eipä siitä enempää olisi saanutkaan) ja voitelin ne voilla reunoja myöten. Voi pehmittää leipää edelleen, kun se menee päällisineen gratinoitavaksi uuniin. Leikkelin leipien päälle loput viime viikolla avatusta parmankinkkupaketista ja nypin ruukkutimjamista viimeiset käyttökelpoiset lehdet. Lisäksi lautaselle pääsi friseesalaatin jämät sekä purkinpohja puolikuivattuja miniluumutomaatteja. Tämäkö tähteitä?  Ei kai...


Hävikkiviikon lämpimät voileivät
(2 kpl)

2 paksuhkoa viipaletta leipää (kaikki kelpaa, paitsi homeiset)
voita
1 kananmuna
2 dl juustoraastetta jääkaappiin unohtuneista kannikoista
tähteitä: lihaa, lihapullia, leikkeleitä, kanaa, kalaa, katkarapuja tms
(vielä) vihreitä salaatteja yms jääkaapin perukoilta

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vatkaa kananmuna vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste. Voitele leipäviipaleet ja päällystä ne reilulla kerroksella sitä mitä satuit jääkaapista löytämään. Jaa sen jälkeen muna-juustoseos tasaisesti leiville. Gratinoi uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Laita lautaselle lopuksi vielä jotain salaatin tapaista.


2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Sanopa muuta, tämäkö tähderuokaa! Onnettoman munakaslounaan (taas vaihteen vuoksi) jälkeen viherrän hieman täällä...

Tuplaespresso kirjoitti...

Mun leipä ei sentään ollut vielä vihertävää :) Ihan kelpo tähteet.