lauantai 23. marraskuuta 2013

Grillikanan uusi elämä - grillissäKun ensihuuma on koettu ja eilisestä ihanaisesta kanasesta on jääkaapissa enää  kylmä muisto, on aika miettiä kananjämien tulevaisuutta.  Kuumassa grillissä saatu kypsyys, väri ja mausteisuus ovat toki tallella, mutta se kuuma ensihuuma puuttuu. Mikä siis neuvoksi?  Silloin astuu kuvioon kolmas ulottuvuus. Siis?


Koska alkusoinnut saatiin kuumasta grillistä, on kohtuullista ja oikeinkin, että myös loppukaneetti tulee sieltä. Siispä rohkeasti vaan ideoimaan. (No joo, tunnustetaan nyt sitten että tämä oli pakon sanelema ratkaisu kun keittiön uuni oli varattu huomisen aterian hitaasti kypsyville karitsanpotkille.) Grillissä syntyi sen tuloksena tänään kanapastalaatikko.

Kaapista löytyi farfallepastaa, joka on siivekästä kuten kanakin. Keitin sitä paketin ohjeen mukaan ja näin kananen sai uudet siivet. Pilkoin yhden sipulin kuutioiksi ja kuullotin ne pannulla, jolle sitten lisäsin luistaan erotetut, pieneksi pilkotut kananjämät ja lämmitin ne. Varmemmaksi vakuudeksi lisäsin hiukkasen piri piriä ja sipuleihin ripauksen suolaa.  Keitin farfallepastan paketin ohjeen mukaan al denteksi. Sekoitin kulhossa 5 dl maitoa ja kaksi kananmunaa. Yhdistin keskenään valutetun pastan sekä kana-sipulipaistoksen ja lisäsin joukkoon jääkaapista löytämäni  sekalaiset juustoviipaleet pienittyinä. Siinä taisi olla emmentaalia, cheddaria ja ehkä goudaakin. Laitoin kanasekoituksen metalliseen vuokaan, kaadoin munaseoksen sekaan ja kiikutin koko komeuden grilliin kypsymään. Laitimmaiset polttimet päälle, keskimmäinen kiinni ja vuoka ritilälle. Grillistä olet sinä tullut …
Noin 30 minuuttia  200 - 250 asteen lämmössä grillissä ja herkusta tuli herkku, ei hävikkiä. Jos laatikon pinta tummuu liikaa, sen voi peittää alumiinifoliolla.

Kanapastalaatikko

tarveaineet:
                      ylijäämäkana pienennettynä
1                    sipuli silputtuna
5 dl                maitoa
2                    kananmunaa
keitettyä pastaa suhteessa kanan määrään
suolaa ja jotain pippuria maun mukaan
jos on juustoa, niin sitten sitä (minulla oli 4 valmissiivua)2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kanapasta kyllä näyttää hvyältä t. teija http://teijanmaustemyynti.webs.com

Tuplaespresso kirjoitti...

Hyvältä näyttää, joo, ja kätevästi siitä grillistä tuli uuni ;)