sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Grillatut persikat, timjami-vadelmakastike ja pistaaseja




Pyhäinpäivän jälkiruoka syntyy persikanpuolikkaista, tuoreesta timjamista, vadelmista ja pistaasipähkinöistä. Tähän voi käyttää yhtä hyvin säilykepersikkaa, kuten minä käytin, tai tuoreita ja kypsiä persikoita, jos kaupasta sattuu sellaisia löytymään. Nämä persikat valmistettiin parilapannulla, mutta ulkogrillistä saisi tuoreisiin persikoihin varmasti vielä paremman paahdon.


Grillatut persikat, timjami-vadelmakastike ja pistaaseja
(ohje neljälle)

4 persikkaa tai 8 puolikasta säilykepurkista
kastike
3 tuoretta timjaminoksaa
100 g vadelmia
1 dl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
lisäksi
rouhittuja pistaasipähkinöitä
vaniljajäätelöä

Valmista ensin kastike. Paahda timjaminoksia hetken aikaa kuuman kattilan pohjalla. Lisää kiehuva vesi, vadelmat ja sokeri ja keittele seosta välillä sekoitellen kunnes se alkaa muuttua siirappiseksi. Painele kastike siivilän läpi pieneen kulhoon jäähtymään. Kastike käytetään huoneenlämpöisenä.

Kuivaa säilykepersikoista enimmät sokeriliemet talouspaperilla ja paista puolikkaat kuumalla parilapannulla (tai grillissä). Asettele lautasille persikanpuolikkaat, hiukan timjami-vadelmakastiketta ja karkeasti rouhittuja pistaasipähkinöitä. Viimeistele pienellä pallolla vaniljajäätelöä.



Ei kommentteja: